31. 12. 2016

My December

Opravdu nevím kam se ten prosinec poděl. Pořád mám trochu pocit, že je teprve konec listopadu a já si říkám, jak moc si celé to vánočni období užiju. Místo toho mám z větší části z tohoto měsíce jen jeden zmatek plný učení, stresu z nakupování dárků a únavy. Ale abych nebyla jen pesimistická, musím uznat, že to zas takový horor nebyl. Přece jen jsem oslavila narozeniny, Štědrý den jsem si užila, dostala jsem spoustu nádherných dárků a prázdninové dny jsem strávila krásným nicneděláním.(nicnedělání = pití kávy a čaje, koukání na seriály, probouzení se nejdřív v 10 hodin, čtení, pojídání cukroví atd.)
Abych prosinec nějak uzavřela, tak se s vámi podělím o pár věcí, které mě při vzpomínání na tento měsíc vykouzlí úsměv na tváři.

 http://head-up-baby.blogspot.cz/2016/12/me-at-age-18.html#more

Během zimy jsem se celkem překonala a nechodila pouze v celočerných outfitech. Naopak jsem si zamilovala hnědou barvu. Nad tou bundou se nikdy nepřestanu rozplívat a navíc se mi konečně podařilo sehnat pohodlné zimní boty.
Šála je sice víc do červena, ale k bundě se skvěle hodí, takže bez ní ven nikdy nevycházím.


Projednou jsem dodržela své předsevzetí číst. Od Vánoc jsem přečetla už dvě knížky. První byla Magnus Chase - napsal ji Rick Riordan, který má na svědomí Percyho Jacksona. Vzhledem k tomu jak moc jsem si jeho knížky oblíbila, je asi jasné, že mi tento dárek udělal obrovskou radost. Druhou knížkou, tentokrát z knihovny, byla Half bad a tu jsem si zamilovala jakbysmet.
Pod stromečkem jsem ještě našla American gods, knížku od jednoho z mých nejoblíbenějších spisovatelů, a Holding up the universe od Jennifer Niven, která napsala All the bright places - četla jsem, miluju, chápete moje nadšení...


Jak bych prosinec přežila bez čaje to netuším. Ve Vídni jsem si koupila zázvorový s citrónem, který úžasně pomáhá na mé nejspíš už stálé nachlazení. A od Bety jsem k Vánocům dostala celou krabici Ahmad tea a ke svátku vánoční čajík. Mám pocit že to kafe v mé krvi se pomalu míchá s čajem.


Ano správně, mám nebelvírskou šálu (děkuji Kači), můj život je teď kompletní. Kromě spousty dalších dárků jsem dostala například úžasný krém na ruce, který jsem už vážně potřebovala. A konečně mám brusle (yaay). Kluziště máme doslova u baráku, takže bych šťastnější být nemohla.

Jak proběhly vaše Vánoce? Užili jste si prázdniny? Našli jste pod stromečkem nějaké knížky? Chodíte bruslit? 
T.

10 komentářů:

  1. O Holding Up The Universe som rozmýšľala, možno si ju raz kúpim. Ten šál z HP je super :) Ja som si pod stromčekom našla dve knižky (obe v angličtine) - jedna je o spevákovi Zaynovi a druhá sa volá Návrat mladého princa :)

    IVANNA/IVANXNA.BLOGSPOT.SK

    OdpovědětVymazat
  2. Holding Up The Universe by som si rada prečítala :) A čaje sú jednoducho nevyhnutnosť!
    Hello, my name is Ev

    OdpovědětVymazat
  3. U mě je to s těmi knihami naprostý opak jak od tebe, tak i od minulého roku, protože jsem dostala maximálně tak diář. Ne, že bych si stěžovala, za diář jsem fakt ráda a navíc na to stejně poslední dobou není moc čas a místo knih bych měla spíš číst sešity a učebnice do školy :D Ono to ale zase přijde :) Jinak krásný nový rok přeju! :)
    www.lucastirska.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Letošní Vánoce byly hodně zvláštní, poprvé byly bez táty, který se odstěhoval, takže nějaký extra úžasný zážitky nemám. A taky mi nějak tak přijde, že ten čas hrozně rychle letí, nějak jsem zamrzla na konci listopadu a už je leden, nemůžu si na to zvyknout. :D
    Ps. Vrátila jsem se teď po xx měsících k psaní, obnovila jsem a předělala svůj blog, začínám od znova. Budu moc ráda, když se podíváš.
    Vanilková holka

    OdpovědětVymazat
  5. Aww ten šál -umrela som najviac! :D ja som za posledný týždeň prázdninovania stihla prečítať dve knihy haha :D Harry Potter and the cursed child lebo ej to pre mňa ako Potterheada asi až priam povinnosť a znovu prvý diel Harryho lebo okolo Vianoc je to obdobie kedy ma to vždy znovu chytí. A tiež som stihla ísť korčuľovať haha :D
    Ivana xx

    OdpovědětVymazat
  6. Ty brusličky jsou úžasný. :)
    http://svetobezci.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. super december, tie korčule by som aj ja veľmi chcela ♥

    OdpovědětVymazat
  8. skvele veci a alespon mam nejake tipy na knizky:)

    PS: Zvu te na svoji giveaway na svem blogu o "Killin' it" tricko a brzy bude koncit! Budu rada kdyz se pripojis ZDE :)

    Bridge of Memories

    OdpovědětVymazat
  9. Není to mrzimorská šála? Z fotky to vypadá na žlutou a černou. Jinak článek úžasný, ofc 😂😍😍

    OdpovědětVymazat