27. 12. 2017

Před rokem 2018

Nový rok je už skoro tady, ale pár dní nám pořád ještě zbývá. To znamená, že nám pořád zbývá trocha času na to, rok 2017 správně zakončit. Každý na to jde jinak: někomu stačí novoroční předsevzetí, pro někoho je zakončením roku pořádná silvestrovská oslava. Já nabízím pár dalších nápadů.


Než se začnete zamýšlet nad nadcházejícím rokem, ohlédněte se napřed za tím starým. Sepište si všechno, co se za uplynulý rok událo, jak jste se změnili a co jste dokázali. Pokud nemáte náladu všechno psát, tak nad tím aspoň chvilku popřemýšlejte. (To platí i pro všechny další tipy. Mně jde ale všechno líp, když si to napíšu.) Takhle si alespoň pořádně uvědomíte všechny klady i zápory tohoto roku (a třeba si i hezky zavzpomínáte).


Teď už k již zmíněným předsevzetím. Já sama si na ně nijak zvlášť nepotrpím, věřím, že na to abyste začali od začátku, nepotřebujete nový rok, a že nové cíle si můžete zvolit kdykoli chcete. Ale přesto se nedokážu ubránit vší té novoroční náladě. Navíc jsem typ člověka, který vidí změnu jako pozitivní věc. Proto jsem si letos místo předsevzetí sepsala plány. (Vidíte v tom ten rozdíl, nebo jsem to jen já?) Naplánovat si příští rok mi prostě přijde o dost víc reálnější a uskutečnitelnější. 
 

Zkuste nějakým způsobem "dokončit" tento rok. Slíbili jste si, že budete víc číst, ale nakonec jste neměli čas? Přečtěte si něco teď, i kdyby jen krátkou povídku. Chtěli jste sportovat, ale nevyšlo to? Zajděte si na kluziště nebo aspoň na malou procházku po okolí. Doufám, že  chápete, co se tím snažím říct. Zakončete tenhle rok s tím, že když nic jiného, tak jste aspoň teď učinili nějakou maličkost, která vám udělala radost.


Do této činnosti se vám možná nebude chtít, ale stejně to napíšu: ukliďte si. A pokud máte čas, tak zkuste i probrat a povyhazovat nebo darovat staré věci (oblečení, knihy, pár let staré sešity), které už nepoužíváte. Začít nový rok v čistém a uklizeném prostředí může taky pomoct.

Jak to máte s novým rokem a předsevzetími Vy? Máte nějaké další tipy na začátek nového roku? Pokud se Vás novoroční nálada vůbec netýká, máte někdy takovéto období "nových začátků"? 
Užívejte si konec roku 2017 a přeji šťastný rok 2018! :)
T.

5 komentářů:

  1. Hezký článek! A s tím úklidem, to naprosto souhlasím, jak si uklidím, hned je mi lépe! :D
    Já moc teda na novoroční předsevzetí nejsem, držím se podobného názoru jako ty, že začít se dá kdykoliv, ne jen na Nový rok. Ale i přesto bych se v dalším roce a ještě těch pár dnů v roce 2017 chtěla naučit žít přítomností a nepřemýšlet jen na budoucností. Pořád říkám, jak se těším na tohle a tamto a když to nastane, tak z toho nejsem tak odvařená, jak jsem si to malovala ve svých představách a pak se divím. No co, pracuju na tom a doufám, že to má i nějaké výsledky :)
    nekonecnaknihovnicka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. :D absolútne zdieľam tento názor o popremýšľaní nad starým rokom a urobení si plánov na ten nový :) presne to som urobila aj tento rok, ale vzhľadom na tom, že som v jednom kole so školou tak 1.1. bude iba ďalší pondelok bližšie ku skúškam haha :D no napriek tomu prajem šťastný nový rok!!!
    Ivana xx

    OdpovědětVymazat
  3. Super nápad! :)) Já se chystám protřídit si všechny věci a jediný moje předsevzetí je, že chci cvičit, ale to není u mě novinka, protože cvičim teď pořád pravidelně :D :)

    http://shardofdreams.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Super článok ja som akurát včera vo vani s bublinkami rozmýšľala čo som všetko stihla a čo som ešte mohla stihnúť ... ten rok tak rýchlo ubehne! :) Hlavne keď je človek ešte na výške :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  5. Dokončit to, co jsme si slíbili na začátku roku, je skvělý tip. Loňský rok jsem odstartovala pořádným úklidem a bylo to doopravdy osvobozující, možná to letos zopakuji. Skvělý článek! ❤️
    AESTHETICxKAT

    OdpovědětVymazat