28. 8. 2016

Summer 2016

Je to tady. Konec prázdnin. Na jednu stranu mi to láme srdce, ale už se opravdu těším, až se ochladí. Proč nemůžou být dva měsíce volna na podzim? Na začátku prázdnin jsem si sepsala, co všechno bych chtěla dělat, kam jít a podobně. Něco jsem splnila a na něco jsem si během prázdnin ani nevzpomněla. Každopádně jsem se rozhodla podělit se s vámi o pár věcí, které se vydařily a díky kterým jsem si poslední dva měsíce užila.

http://head-up-baby.blogspot.cz/2015/10/do-what-you-love-love-what-you-do.html#more
Popravdě musím říct, že jsem si toto léto užila. Sice jsem nejela nikam do zahraničí, ale malé jednodenní výlety stály za to (např. Praha). Navíc procházky po Brně, objevování nových kaváren a nakupování není nikdy dost. A dokud máte v ruce kávu a kolem sebe super lidi, je jedno kde jste.


Jeden z hlavních cílů: číst. Splněno. Jsem hrozně ráda, že jsem si našla čas na čtení. Přečetla jsem i jednu knížku v angličtině a teď jsem se pustila do Petra Pana v originále. Musím říct, že je to hrozně krásná knížka a ke konci léta se hrozně hodí, i když nevím proč.


Filmy. Přes školní rok na ně nemám moc čas, ale myslím, že jsem to během léta dohnala. Nevím proč, ale celé prázdniny jsem měla chuť na thrillery, detektivky atd. Takže zatímco někteří se venku radovali ze sluníčka, já seděla doma a koukala na filmy typu Zodiak, Sedm a Psycho.


Spolu s Kačkou a Bety jsme jely jako každý rok na tábor, tentokrát jako praktikantky. A i přes nedostatek spánku, noční porady a neustálý strach, že ztratíme jedno z dětí, jsme si celý týden moc užily. Navíc téma táboru bylo Avengers, takže pro mě dokonalost sama.

 

Kromě tábora jsem se přihlásila (tentokrát už sama) na letní školu pro holky pořádanou organizací Czechitas, které se snaží ukázat, že IT není jen pro kluky. Celý první den jsem se hrozně bála, že se nebudu mít s kým bavit a nebudu z programování nic chápat. Na konci týdne jsem nechtěla ani pomyslet na to, že už je konec. Byl to ten nejlepší týden z celého léta. Potkala jsem super holky a všichni s lektorů byli moc ochotní a milí. A to už ani nemluvím o grilovačce a závěrečném rautu.

Co všechno jste zažili o prázdninách vy? Kde jste všude byli? Užili jste si léto?
T. 

8 komentářů:

  1. super článok a s tými filmami som natom podobne :)

    Izabell zo SYDNEY SLEEK

    OdpovědětVymazat
  2. Ja som bola tak isto na tábore ako vedúca oddielu a bolo to skvelé :) Aj keď som spala tak 2 hodiny každú noc :D
    World of Nicol

    OdpovědětVymazat
  3. Tak hlavní je, že ses přes prázdniny bavila a užila si je! Přeji také příjemné užití zbylých dnů :)
    Tento rok jsme taky s rodinou nikam do zahraničí nejeli, takže jsem trávila týden s přítelem a moc jsem si to užila. Pak už jsem byla jen doma, ale ráda si vyjdu se jen tak podívat po Praze, buď po obchodech nebo jsme byli i na výletě na Petříně, což bylo taky fajn. Plánovala jsem taky víc začíst číst knížky, ale přečetla jsem nakonec jen jednu a druhou mám rozečtenou. Teď mám dilema, jestli chci nebo nechci číst Dívku ve vlaku, protože se těším na film a většinou, když si přečtu knížku jsem pak zklamaná, ale zase mě moc nebaví jí číst potom, když vím o co jde a co přijde. :D Ale Petra Pana bych se také mohla přečíst, protože film a celkově tuto "pohádku" já zbožňuji. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásny článok. Filmové maratóny boli aj u mňa, ale ešte viac ma chytili seriály. Chcela som dohnať aj čítanie ale no toto mi oproti minulému roku nevychádzalo. To bude asi tým že doma som bola minimálne. Chatovice, stanovačky, výlety po Slovensku, nejaká tá párty, koncert, kávičky a také drobnosti s kamarátmi ktoré za to fakt stáli.

    SASHA´S LIFE

    OdpovědětVymazat
  5. Ja som tiež nebola nikde v zahraničí, no napriek tomu som mala skvelé leto. Jednodenné výlety, nakupovanie, knižky, priatelia a rodina - čo viac si priať. :) Najviac ma zaujala letná škola IT, o niečom takom počujem prvýkrát. Tiež by som sa raz niečoho takého rada zúčastnila.
    SweetSunshine

    OdpovědětVymazat
  6. Jé, to je krásný článek! :) Je super, že jsi si prázdniny tak užila :) IT škola pro holky, mi přijde jako skvělý nápad, vůbec jsem nevěděla, že něco takového existuje :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  7. Krásny článok! Na jeseň sa na jednu stranu teším, pretože mám rada tie listy, atmosféru a tak, ale to, že do školy a zo školy chodím za tmy už moc rada nemám :D
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  8. krásný článek :D Petra Pana v originále bych si taky ráda přečetla, takže přidávám do mého seznamu :D

    OdpovědětVymazat