11. 3. 2018

Jak si užít každý den

Článků o tom, jak být víc pozitivní a veselejší je spousta. Na druhou stranu i já sama si tyto věci potřebuji čas od času připomenout, a většinou navíc zjistím i něco nového. Někdy se prostě stane, že  vše nejde podle plánu, a nejde ani být vždy na 100% šťastný. Každý den ale můžete udělat alespoň jednu věc, která vám přinejmenším trochu zvedne náladu.

http://koutsveta.blogspot.cz/2018/03/jak-si-uzit-kazdy-den.html#more

Nikdy nezapomínejte být vděční za to, co už máte - ať už jde o něco opravdu důležitého nebo jen o maličkost. Občas jen to, že si člověk uvědomí, kde je, co má a je vděčný i za věci, které jindy bere jako samozřejmost, dokáže zvednout náladu.
Mně osobně moc pomáhá aplikace Writeaday, kam si můžu psát všechno dobré, co se mi ten den přihodilo. Snažím se si psát alespoň 3 věci denně, což se mi ne vždycky podaří, ale už jen to, že se snažím hledat něco pozitivního i na špatném dni, pomáhá.


Další rada je na trochu delší dobu - dejte si záležet na tom, abyste byli v tom správném prostředí. Obklopujte se jen věcmi, ze kterých máte radost a dělají vám dobře. To stejné platí i pro lidi, které máte kolem sebe, i když to může být trochu komplikovanější. Doopravdy zapřemýšlejte nad tím, jestli jste tam, kde chcete být a jestli zde náhodou není něco, co můžete změnit.


Pro mě asi to nejtěžší: buďte opravdu přítomni v daném okamžiku. Jsem ten typ člověka, který v myšlenkách vždy létá někde jinde. Což je občas potřeba, ale i to má své meze. Pořád přemýšlet jen nad tím co bude nebo se jen zabývat minulostí, nám brání v tom, abychom mohli opravdu ocenit daný okamžik. Může nám tak uniknout spousta krásných a zajímavých věcí.
Navíc je důležité se občas zastavit a zamyslet se nad tím, jak se cítíte. Zvlášť v dnešním uspěchaném světě.


A je to tady: na maličkostech záleží. (Dlouho to na tomto blogu nikdo nezmínil, že?) Takže abych to zkrátila - nikdy nenechejte maličkost, aby vám zkazila celý den, ale vždy dovolte nějaké drobnosti, aby vám den zlepšila.

Co pomáhá Vám? Jak si zlepšujete dny Vy? 

Be grateful for what you have and work for what you want.

T.

17 komentářů:

  1. Skvělý článek! Na správném prostředí vážně hrozně záleží:). Jinak na tu aplikaci se určitě mrknu:).

    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný článek! Já mám občas dny, kdy se prostě nemůžu zbavit špatné nálady, ale většinou mi v tom pomůže přítel, sprcha a horká káva. Na druhou stranu mám dny, kdy se usmívám od ucha k uchu a užívám si každé maličkosti. :)
    jsem Katrin

    OdpovědětVymazat
  3. Milujem takéto články, je dôležité užívať si život :) Nádherne napísané <3

    OdpovědětVymazat
  4. ja si dni zlepsujem dobrym cajom alebo jedlom :) podla mna je to jedna z najlepsich radosti aku si clovek dokaze dat :)
    Ivana xx

    OdpovědětVymazat
  5. pekný článok a súhlasím s tvojimi tipmi ;) ja si tiež zapisujem všetko, čo ma potešilo, ale nemám na to špeciálnu appku... minulý rok som mala sklenený pohár od Nutelly, kam som si vhadzovala papieriky a tento rok je to zatiaľ len v mobile, ale určite to chcem mať vo fyzickej podobe :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  6. Opravdu povedený článek :) Moc pěkně napsáno. Taky se snažím užívat si každý den, vždy zažít něco nového a hledat ve všem to pozitivní :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem poslední dobou 24/7 ve stresu kvůli autoškole a vždycky mi pomůže si něco pěkného přečíst! :)
    Jinak krásný článek:)
    Karelzzilla

    OdpovědětVymazat
  8. Život si naozaj treba užívať ! :) Žijeme len raz predsa ;) Appka vyzerá zaujímavo musím si to ochackovať;)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  9. Moc hezká myšlenka, máš pravdu. Člověk by se měl radovat z maličkostí. Já nevím, já osobně mám třeba radost i z toho, že dneska vyšlo sluníčko. Že jdu k babičce na oběd a možná dorazí dvojčata od sestřenky a bude legrace... Myslím, že jsem vcelku pozitivní člověk a asi by to tak mělo být. :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Presne tak! Súhlasím s tebou. Ja sa tiež snažím nájsť vždy na dni aspoň niečo pozitívne aby som miesto tej maličkosti, ktorá mi deň pokazí sa vedela aj usmiať a povedať si, že to zas až tak zlý deň nebol :) A taktiež si zapisujem veci, ktoré sa mi stanú. Ja mám na to svoj diár, kde vždy musím všetko zapísať aj ked to potom vyzerá v ňom strašne :D

    Klaudia Duranova

    OdpovědětVymazat
  11. To je moc krásný článek. Přesně jak píšeš na maličkostech záleží a žít v přítomnosti, což je pro mě trochu složitější, jelikož myšlenkami vždy úplně jinde. :(

    OdpovědětVymazat
  12. Ah, psala jsem podobný článek a jsem ráda, že to někdo takhle vidí. Přesně, jak píšeš..je důležité být vždy vděčný! :) Krásný článeček <3

    OdpovědětVymazat
  13. Na tu přítomnost v daném okamžiku se snažím dávat si pozor, v poslední době už se mi to docela daří, i když kolikrát se přistihnu, že přemýšlím úplně nad něčím jiným, než bych měla. Všechny rady jsou super, dobrý článek! :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
  14. všetko, čo si napísala, je úplná pravda a niečo, o čo sa už nejakú tú dobu snažím, no nie je to úplne jednoduché. oveľa ľahšie sa o tom hovorí, ako koná. no už od decembra si každý deň píšem do journal-u 3 veci, za ktoré som vďačná a je to podľa mňa veľmi pekný zvyk. :)

    OdpovědětVymazat
  15. Milujem pozitívne články,milujem citáty jednoduchi milujem optimizmus! Som rada,že som si mohla tento článok prečítať. Suhlasím s tebou vo všetko,..pre mňa je veľmi dôležité a už aj celkom samozrejmé,že ďakujem za všetky maličkosti,čo sa mi počas dňa udiali..inak tú appku si istotne kuknem :).
    Lifelover

    OdpovědětVymazat
  16. Krásně napsané! :) A ano na maličkostech fakt záleží a myslím, že mě dělají o hodně větší radost :). Ta aplikace mě zaujala :). Já si zlepšuji den klidně i jídlem, úsměv od přítele nebo někoho z rodiny mě taky potěší :)nebo i pejsek :)

    Shard of Dreams

    OdpovědětVymazat
  17. Krásny článok s perfektnou myšlienkou. Na maličkostiach naozaj záleží a je potrebné, aby sme si ich vedeli ceniť :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat