12. 2. 2016

Dubai

Tohle počasí vážně nesnáším. Není to nic. Ani jaro ani zima. A o to méně se mi z Dubaje chtělo vracet. Ano byla jsem v Dubaji (ti, kteří četli dubajský wishlist tak o tom ví) a opět jsem z ní byla naprosto nadšená. Je to naprosto úžasné město. Uznávám, že je to tam sice všechno strašně přehnané, obrovské a možná pro někoho zbytečné, ale někdy je fajn odejít z toho našeho světa, kde nejsou všechny budovy dokonalé a všechny výlohy plné nejnovějších a nejluxusnějších věcí. Když přijedete do Dubaje, ocitnete se v jiném světe a připadáte si jako v nějakém sci-fi filmu (a prý že Kapitol neexistuje). A to mě na tom právě fascinuje. Stejně jako New York, Londýn nebo třeba Praha, má Dubaj svou nezaměnitelnou energii a atmosféru. A tu se na vás pomocí těchto fotek pokusím přenést (nejsem čarodějnice, nebojte) a alespoň trošku vám ukázat jak to v Dubaji vlastně vypadá.






 První den jsme se jeli podívat do sousedního emirátu Abu Dhabi. Tam jsme navštívili tuhle krásnou mešitu. Taky jsme si projeli město a vydali se na projížďku lodí. Abu Dhabi je mnohem méně moderní a řekla bych konzervativnější, ale to si mi na tom právě líbí. Na rozdíl od Dubaje je na Abu Dhabi vidět, že v něm žijí lidé, ale tyhle dvě města se určitě nedají srovnávat. Každé je naprosto jiné a krásné.
  



 Jednou z atrakcí v Dubaji jsou určitě akvária. Najdete ji tam hned několik, my jsme tentokrát šli do toho v hotelu Atlantis. Byli jsme tam už loni, takže se nám nechtěla kupovat celá vstupenka (a to sakra drahá vstupenka, asi za 700). A tak jsme si koupili lístek více než o polovinu levnější, ale za to jsme neměli vstup do celého areálu, jen do jeho části. To ale vlastně úplně stačí, protože i tak vidíte to největší a nejlepší akvárium. A navíc si před ním můžete sednout do kavárny a pozorovat ryby (nikdy bych nevěřila, že to bude tak uklidňující), což jsme samozřejmě udělali.




 Další zajímavostí v Dubaji jsou určitě trhy. Ty staré najdete logicky ve starší části města. Ale my jsme objevili, takový novější trh Madinat. Je to obrovský komplex restaurací, hotelu a různých krámků, trhů. Je to taková oáza uprostřed rušného města.




Když budete v Dubaji, určitě vám doporučuju jet na nějakou projížďku po moři. Z lodě jsou totiž mrakodrapy nejkrásnější. My jsme jich absolvovali hned několik.



  
Mešita v Abu Dhabi.


 V Abu Dhabi jsme si na ulici za 7 korun (!) koupili 2 obrovské placky arabského chleba, který byl čerstvě vytažený z pece a naprosto výborný! Takže vám určitě doporučuju nějaké jídlo na ulici vyzkoušet, i když to nevypadá zrovna moc čistě, většinou je to výborné, levné a navíc ochutnáte něco z pravé místní kuchyně.




Konečně jsem ochutnala makronky Laduree a musím říct, že byly naprosto dokonalé!



 Nejlepší Mohito na světě!!  Samozřejmě bez alkoholu, jak jinak.





Doufám, že se vám dnešní článek líbil. Snad jsem vám dala nějaké tipy kam v Dubaji zajít, kdyby jste tam náhodou letěli. Mně se Dubaj hrozně líbí, je to jedno z mích neoblíbenějších míst a ráda se tam podívala třeba jednou znovu. Takže jestli váháte kam jet o prázdninách, můžu vám tohle město rozhodně doporučit. Dá se tam dělat prakticky všechno. Od nakupování, plavání, chození po památkách až po lyžování (fakt). A proto vám návštěvu Dubaje můžu vřele doporučit.
-B

10 komentářů:

  1. Tak to je nádhera! Úplně jsi na mě přenesla dubajskou atmosféru :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  2. Do Dubaje jsem se vždycky chtěla podívat, strašně se mi líbí ta jejich kultura, například ta mešita je naprosto úžasná. Děkuju za tipy! ❤

    OdpovědětVymazat
  3. Úžasné fotky, tam bych se taky chtěla někdy podívat :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  4. Nádherné fotky!! Hrozně bych se tam chtěla jednou podívat :)
    http://thereviewsforbooks.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Prekrásne fotky, a úplne si to na mňa preniesla a teraz tam chcem ísť aj ja! :) Snáď niekedy :)

    OdpovědětVymazat
  6. Do Dubaje se chci určitě jednou podívat! :) Moc hezké:)

    OdpovědětVymazat
  7. Wow,to je krása ♥ Dubai bych také chtěla moc navštívit,ta mešita je krásná! :)

    ROSEMDIARY

    OdpovědětVymazat