16. 2. 2016

Explore. Create. Repeat.

Někdy ke mně nápady přijdou zcela nečekaně a ani se nemusím snažit. Jindy marně čekám aspoň na záblesk nějaké myšlenky, případně hledám inspiraci, kde se jen dá. Po nějaké době to vzdám a radši zapomenu, že jsem měla v plánu něco vytvořit. Chyba. Musím se zastavit, uklidnit se a začít přemýšlet. Nemůžu se pořád spoléhat na náhodné myšlenky, které se čas od času stanou realitou. Mysli. Co chceš udělat? Jak to provedeš? Máš vše co potřebuješ? Tak na co ještě čekáš?

http://head-up-baby.blogspot.cz/2015/10/do-what-you-love-love-what-you-do.html#more
Občas je to sice nehorázně těžké, ale pokud chcete tvořit, musíte si udělat čas na přemýšlení a objevování. Procházka, internet, knížky, články... Zdroje inspirace jsou všude kolem, jen si jich všimnout.
Poznámka: Nikdy nezapomínejte na kafe (případně na čaj) . Nikdy! Ať vás to ani nenapadne.


Jakmile mám aspoň nějakou představu o tom, co chci dělat, přichází na řadu moje oblíbená část: plánování. Seznam, todolist, kus papíru, na kterém je něco nečitelně naškrabáno, říkejte si tomu jak chcete. Každopádně mám na tuhle aktivitu talent. (Proč z toho nemůžu psát testy?)


Vymyšleno. Naplánováno. Můžeme začít. Důležitá upomínka: zpravidla to skoro nikdy nevyjde na první pokus. A někdy ani na druhý. Takže musíte zkoušet vše znovu a znovu. Hlavní je nepřestávat, neodkládat napůl dokončený výtvor do rohu pokoje nebo na dno šuplíku, prostě pokračovat v tom co děláte, dokud se na chvilku nezastavíte a nezjistíte, že jste to zvládli. Nakreslili jste poslední tah, vyfotili jste tu dokonalou fotku, o kterou jste se tak dlouho snažili, video je u konce, poslední řádek napsaný.


A potom nezbývá nic jiného, než začít úplně znova.

Snad vám článek aspoň v něčem pomohl a líbil se. 
Ještě jedna rada nakonec: V průběhu článku nekontrolujte youtube, jestli náhodou někdo nepřidal video... nedopadá to dobře
T.

3 komentáře:

  1. Pekný článok :) normálne by som prijala, aby takéto písali aj viacerí blogeri ;)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. Skvelý článok ! :) Milujem takéto nakopávacie a inšpiračné články, ktoré pridávate ! :)

    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkný článek! :) Já mívám bohužel ten problém, že nikdy nic nedokončím a dělám spoustu věcí najednou, takže pak to dopadá tak, že mám spoustu věcí rozpracovaných, ale nic pořádně uděláno.. Budu si muset vzít inspiraci z tvého článku a neodcházet od nedodělaných věcí :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat