5. 10. 2016

Travel Diary: Portugal, Spain, France

Podzim je už v plném proudu. A já jsem za to neskutečně ráda, protože jak všichni víme, podzim miluju. Říjen je přesně ten měsíc, kdy je léto už nenávratně pryč a zima daleko. Ale já jsem na léto přece jen ještě úplně nezapomněla. Dneska vám ukážu fotky, které jsem vyfotila při mé prázdninové cestě Španělskem, Francii a Portugalskem. Fotek nemám zase tolik, protože jsem spíš natáčela (takže se možná, ale jenom možná můžete těšit na video, jenže teď nic moc nestíhám, takže si zkrátka budete muset počkat). Teda tolik. Pro normálního člověka by možná 4000 fotek bylo nepředstavitelně moc, ale já běženě na takových výletech vyfotím dvakrát tolik, takže na moje poměry jsem se docela flákala. Ale i z té "trošky" jsem vybrala pár fotek, které bych vám dneska chtěla ukázat.

http://head-up-baby.blogspot.cz/2015/10/do-what-you-love-love-what-you-do.html#more


 Z měst, které jsme navštívili, mě nejvíce zaujalo asi Porto. Jsou tam krásně uličky, domy a hrozně dobrá zmrzlina!


V Portugalsku jsem si hrozně oblíbila tuhle typickou dobrotu. Nevím sice jak se jmenuje, ale je to takový košíček s pudinkem a jestli pojedete do Portugalska, určitě ho vyzkoušejte. 


Celou dobu jsme vlastně putovali po místech, kudy vede slavná Svatojakubská pouť. A ta má různé označení, třeba svatojakubskou mušli nebo takovouhle stopu. 



Jedna z dalších krásných a starých ulic Porta.



 Když nad tím tak přemýšlím, celou dobu jsem vlastně přežívala na kávě a zmrzlině (a ani jsem nepřibrala!).






Na Španělsku se mi hrozně líbí jejich trhy. Najdete tam spoustu zeleniny, ovoce, masa, ryb a dalších dobrot.



 Za rackem, který mimochodem krásně pózoval, můžete vidět jednu z nádherných a obrovských portugalských pláží.


Nejzápadnější bod Evropy- Cabo de Roca. Pokud  tohle místo budete chtít navštívit, rozhodně si neberte sukni, jako jsem to udělala já. Fouká tam totiž neskutečný vítr!



Samozřejmě jsme museli navštívit i Lisabon. Ten mě ale trošku zklamal. Ničím mě nějak extra neohromil. Prostě takové normální docela hezké město.


  Další z mnoha zmrzlin, které jsem během naší cesty zpořádala. 

Doufám, že se vám fotky líbily. V Portugalsku se mi hrozně líbilo, takže bych se tam určitě chtěla ještě vrátit, třeba i další prázdniny. Teď ale rozhodně nechci myslet na léto, ale chci si pořádně užít podzim. A doufám, že vy to tak uděláte taky!
B.

12 komentářů:

  1. Ráda bych se tam podívala, pěkné fotky :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  2. Skvelé fotky, cestovateľské posty mám najradšej :) A som zvedavá na video! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Naivně jsem si myslela, že budu ráda, až se ochladí. Omyl! Nebo spíš jsem nečekala tak radikální ochlazení:D Každopádně Tvoje fotky jsou vážně dokonalé:) Do Portugalska i Španělska bych se strašně ráda podívala ale kdy to vážně nevím:D

    OdpovědětVymazat
  4. Porto patří taky mezi mé nejoblíbenější města v Portugalsku. Líbí se mi i Algarve nebo město Nazaré. Ve Španělsku teď žiji a trhy jsou tu opravdu všude a nemůžu se jich nabažit. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  5. Krásne fotografie, vyzerajú ako profesionálne - z cestovných katalógov alebo časopisov. :) Každopádne, takéto výlety museli byť neskutočné... :)

    OdpovědětVymazat
  6. Wau, tie fotky sú dokonalé. ♥ Najviac mi učarovala fotky Cabo de Roca. Krása ♥

    accessoriesforbeauty.com

    OdpovědětVymazat
  7. ó, krásne fotografie a miesta!

    Kejmy ♥.

    OdpovědětVymazat
  8. takýto výlet ti teda dosť závidím :P ale fuu 4000 fotiek je fakt vela :D tiez si ale vzdy hovorim ze rasej vyfotim viac pre istotu :)

    OdpovědětVymazat
  9. Nádherné fotky! ♥
    lalymylifestyle.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat