12. 8. 2017

What to watch III.

Myslím si, že můžu s jistotou a hrdostí prohlásit, že jsem do teď prázdniny jen tak neproležela u seriálů nebo filmů. A věřte mi, že to chtělo opravdu hodně silnou vůli, protože jestli jsem na něčem závislá, tak jsou to právě seriály (a kafe). Já už dokonce znám jednotlivé fáze téhle nemoci. Napřed se o tom seriálu dozvím, ale ještě si ho nepustím - v podstatě na mě jenom číhá. Vím totiž, že jakmile si pustím první díl, spustí se lavina, kterou už nezastavím. A až skončí, budu o jeden seriál bohatší, o pár kil těžší, ale co je hlavní - šťastnější.


http://head-up-baby.blogspot.cz/2016/12/me-at-age-18.html#more
Tak jo, přestaňte na mě podezřívavě mhouřit oči, úplný magor zase nejsem. Zatím. Dokazuje to fakt, že vám v tohle článku představím pouze tři seriály. Které za to ale fakt stojí.


Začnu seriálem, který vás z počátku možná trochu vyděsí. Black mirror není asi jen tak pro každého. Jednotlivé díly na sebe nenavazují, každý rozvíjí jiný příběh. Všechny ale mají jedno společné - zabývají se alternativní budoucností, technologií, manipulací a lidskou psychikou. Zároveň jsou všechny dost znepokojivé, skoro až nepříjemné. Málo který z nich totiž skončí hezky.... Dozvíte se tak, co by se stalo, kdybychom mohli hodnotit jednotlivé lidi jako třeba na Instagramu. Až na to, že by je to ovlivnilo v reálném životě. Nebo jak by to vypadalo, kdybychom mohli svůj život nahrávat, a pak se na něj zpětně dívat - kamerou v našich očích. Doporučuji si jako první nepouštět první díl. Zní to paradoxně, ale většinu lidí to kvůli tomu odradí. Je totiž docela, no... nechutný.
Tak teď jsem vás na ten seriál určitě úplně naladila... Tleskám, Kači.


Neexistuje snad žádná osoba, chodící po téhle planetě, která by Gilmore girls neznala. Já tenhle seriál vždycky brala jako takový ten, co hraje na pozadí, v televizi, ale sama se na něj nikdy nekouknu. Omyl. Sice mi trvalo, než jsem se všemi těmi sériemi prokousala, ale stálo to za to. Dostala jsem se totiž až k té úplně nejnovější - A year in the life. Spousta lidí na ni nakonec nadávala, že to vůbec není tak jako dřív. Což je pravda, nejvíce mě udivovalo, jak některé postavy vypadají o deset let starší a jiné tak o deset měsíců. Ale i tak je to seriál, který mě strašně uklidňuje, nějakým způsobem motivuje (tak když se ta Rory pořád tak učí a ještě chce být novinářka!) a povzbuzuje. Takže doporučuji, nejlepší je, dívat se na něj na podzim, pod dekou a s horkým čajem.


Tohle je zase naprosto odlišný seriál. Na jiné úrovni. S jinými herci. S naprosto jinou tématikou. Mladý papež. Jde o dílo, které vytvořil Paolo Sorrentino. Jestli vám už jenom tohle nestačí, nebo vám to jméno nic neříká, tak okamžitě opusťte tenhle web a běžte se podívat ne nějaký z jeho filmů. Je to novodobý Fellini (a jestli vám tohle jméno nic neříká, tak...), Italové ho milují a s nimi i zbytek světa. Zvlášť po tomhle seriálu, ve kterém vyloženě září Jude Law a ve vedlejší roli také Diane Keaton. Jde také o alternativní budoucnost. Co by se stalo, kdyby se papežem stal mladý Američan? Který umí dělat (doslova) zázraky, ale zároveň tak trochu pochybuje o své víře? Miluje kouření, ale je striktně proti alkoholu? A který ve 21. století zakazuje potraty, rozvody a homosexualitu? A to vše je natočeno jedním z nejlepších současných režisérů? Tak. Teď už vám nezbývá nic jiného, než se na ten seriál jít kouknout, co?

Ještě jenom rychle zmíním, který seriál na mě zrovna teď číhá. Jde o House of cards. Začala se na něj dívat mamka a z toho, co mi vypráví, tak je přímo pro mě. Teď ještě, kdy se na něj začít dívat...

Jaké seriály byste mi doporučili a na jaké se právě teď díváte? Jste taky tak závislí jako já? (Prosím, buďte.)
K.

10 komentářů:

  1. The Young Pope a Black Mirror jsou taky na mém seznamu, nevím, kdy se k nim dostanu, ale lákají mě hodně. A Gilmorky jsou klasika :) Já mám rozkoukáno Mr. Robot a každý týden vyhlížím nový díl Game of Thrones. Z toho, co mám dokoukáno, doporučuju třeba Misfits, hlavně prvních pár sérií, nebo třeba Riverdale. A ze seriálů na delší trať se teď znovu koukám na Sex v městě, hezky od začátku až po konec :)

    OdpovědětVymazat
  2. pekné tipy :) Gilmorky som pred mesiacom začala sledovať od začiatku, ale váham, či mám ísť do týchto najnovších dielov :/ tiež som totiž počula, že to nie je také dobré, ako klasika spred pár rokov...

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  3. Tak ani jeden z týchto seriálov som nevidela. O Gilmore Girls som počula už veľakrát, ale nikdy ma to nenadchlo tak, aby som si to pustila a začala sledovať. Ale prvý typ vyzerá zaujímavo a neboj, nič si neznechutila, ja som na nechutné seriály zvyknutá,haha :D Ja odporúčam určite 13 reasons why, Girlboss, PLL, TWD,Riverdale, Teen wolf :)

    ORLLING

    OdpovědětVymazat
  4. Já teď jedu samozřejmě na GoT a pro mě novince - Big Little Lies, které zase doporučuji já. Jak pro zápletku, hudbu i obsazení!
    Karo
    http://inkpotstories.com/

    OdpovědětVymazat
  5. Nikde inde na články o seriáloch alebo filmoch väčšinou neklikám, len u vás. A opäť ste nesklamali. :) Najviac ma zaujal ten prvý, myslím, že mu dám šancu... a hneď prvej časti! O Gilmore Girls som toho počula mnoho, ale nejako som sa k nemu nikdy nedostala. Ak si však na jeseň spomeniem...

    OdpovědětVymazat
  6. Na ty Gilmorky jsem úplně zapomněla. Mám ten seriál moc ráda, dívala jsem se na některé díly v televizi a pak na celý na netu. Na tu novou sérii jsem úplně zapomněla a to jsme přemýšlela, jaký ještě seriál mě láká, když skončily PLL... Musím to napravit. Jinak já se dodívala na Sedmilhářky, teď koukám na The Bolt type a Hru o trůny. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  7. Gilmorky sú skvelé! Práve pozerám posledný diel z A year in the life. ♥ A Black Mirror si plánujem tiež pozrieeť :)

    OdpovědětVymazat
  8. V prvom rade ďakujem za tipy. Práve som dopozerala pár trailerov na black mirror a moje pocity sú hrozne zmiešané. Chcem to vidieť ale bojím sa. A to že si napísala aby sme nepozerali prvý diel. Ach, vidím že reverse psychology funguje. Začnem od prvého dielu :D
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
  9. Presne Gilmorky by som si chcela pozrieť počas jesene, keď to budem so školou ešte bez problémov zvládať, no počasie i celková atmosféra už bude iná, pretože i ja som sa na ne nikdy poriadne nepozerala, hoci celá rodina zo strany mojej mamky ich zbožňuje :D O Black Mirror som zatiaľ ešte nepočula, no skúsim tomu dať šancu a uvidíme, či ma to chytí a budem sa vedieť nadniesť nad niektoré scény :D
    A STYLISH BEE // Facebook Page

    OdpovědětVymazat
  10. Ja sledujem seriály ako Outlander, The Bold Type, Freeks and Geeks-čo je už starší, má síce len 1 sériu, ale je super :D no a asi začnem tie Gilmorky sledovať :D

    ORLLING

    OdpovědětVymazat