28. 1. 2018

Trochu jinak

Někdy může být život hrozně jednotvárný: vstát, jít do školy, přijít domů, učit se, kouknout na pár videí (když je čas), ještě trochu se učit, jít spát a další den to zase opakovat. Pořád dokola. Takhle nějak vypadá poslední dobou můj typický den a já si musím neustále připomínat, že život je víc než to, i když někdy se na tu maturitu holt učit musím. Proto se snažím si ty dny nějak ozvláštnit nebo si alespoň zavést nové zvyky, které mi pomůžou a zlepší náladu. A o pár z nich se s Vámi dneska podělím.

http://head-up-baby.blogspot.cz/2016/12/me-at-age-18.html#more

S první věcí pořád ještě dost bojuji (to nám ten článek hezky začal...) - vstávat brzo. Má to totiž hned několik výhod: můžete mít klidnější rána, můžete toho víc stihnout, můžete si užívat východ slunce atd. Nejdůležitější samozřejmě je najít si svůj vlastní režim. Nemusíte nutně vstávat už v 5 ráno. Dělejte to prostě tak, jak to vyhovuje Vám.

Já popravdě asi nikdy nebudu 100% ranní ptáče, ale už o víkendech nevstávám ve 12, takže pokrok tu je. :)


Druhý tip: najděte/vymezte si v týdnu čas na to, dát si všechno do pořádku. Prostě udělat všechno, na co přes týden nebyl čas. Dělám tohle už asi 3 měsíce a hrozně mi to pomáhá lépe věci zorganizovat, mít kolem sebe (poměrně) uklizeno atd.
Seznam věcí, které můžete zkusit takhle dělat (Seznam? Na tohle blogu? Jak nezvyklé...):
  • naplánovat si další týden / vyzdobit si bullet journal 
  • uklidit 
  • naplánovat si jídlo na další týden
  • psát / jít na procházku / meditovat (cokoliv co vám pomůže se uvolnit)
  • přečíst si články, na které nebyl čas 
  • přečíst alespoň pár kapitol nějaké knížky
  • self-care (užít si koupel, nalakovat si nehty...
... a samozřejmě cokoli dalšího, co Vás napadne.


Najděte si něco, u čeho nemusíte na nic myslet nebo/a u čeho si odpočinete. Např. posilování, procházky, jóga, plavání - cokoli, co Vám vyhovuje. Nebo třeba antistresové omalovánky, meditace, psaní, kreslení... 

Já třeba vždycky čas od času vyrobím sobě a ségře koláž obrázků na tapetu. Sice tím možná trávím víc času, než bych měla, ale procházení Pinterestu a WeHeartIt mi prostě vždycky pomůže si pořádně pročistit hlavu.


Poslední rada: najděte si čas na kamarády a rodinu. Ať už budete hrát stolní hry, půjdete do kina, do kavárny nebo na výlet, vždycky to bude stát za to.

My s kamarádkou například každý měsíc pořádáme filmový maraton. Poslední byl na téma klasických pohádek, které jsou nově natočené, a tohle byla naše snídaně k nejnovějšímu zpracování pohádky Kráska a zvíře.

Jak si zpestřujete týdny Vy? U čeho si nejvíc odpočinete? Co zajímavého v nejbližší době plánujete? Co jsou Vaše oblíbené maličkosti, které Vám vždy zlepší náladu?

Life is more than one big to do list.
T.

9 komentářů:

  1. Moje poslední týdny byly až děsivě jednotvárné, ale o zkouškovém to bohužel asi ani jinak nejde.. Každopádně v pátek jsem úspěšně uděalala poslední zkoušku a neuvěřitelně se mi ulevilo :) Za odměnu jsem si koupila podložku na cvičení, s čímž odpadla i moje poslední výmluva, proč necvičím, takže cvičení je mým plánem do příštích týdnů a doufám, že mi to bude zpestřovat a zlepšovat dny :) Jinak si nejvíc odpočinu u blogu a filmů, to je něco, co mě během zkouškového drželo nad vodou :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  2. V poslednej dobe premýšľam len nad tým, aké sú moje dni jednotvárne a rutinné (a to som človek, ktorý má rutinu celkom rád). Chcela by som cestovať, ale na to bohužiaľ nemám prostriedky... a tak mi neostáva nič iné, len nájsť nejaké iné spôsoby. Vďaka za tipy!

    OdpovědětVymazat
  3. Miluju si přivstat. Vstávám totiž na poslední chvíli a když se odhodlám vstát dřív, nikdy toho nelituju. Stihnu si najednou uspořádat celý život. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Ach tie ruže z jablka! Odpadla som!!! Ja cez vikendy kedy nebrigádujem tak si cez vikendy rada privstanem a najviac sa teším na raňajky. Sedím pri nich asi aj hodinu a vychutnávam si ten ranný pokoj.
    Pozývam teba a tvoje čitateľky na GIVEAWAY
    na mojom blogu :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ja filmy a seriály milujem, takže to mi vždy aj pomôže odbúrať stres. A tiež čítanie, byť s kamošmi. :)

    ORLLING

    OdpovědětVymazat
  6. naozaj pekný článok a fajn tipy ;) pamätám si, že keď som sa pred rokom pripravovala na maturitu, tiež som mala často pocit, že spadám do stereotypu, z ktorého som hrozne unavená, takže ťa chápem :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  7. Vstávání brzo - s tím to mám úplně stejně :D Jediné co mne přinutí je to, když někam fakt musím nebo mám s nekým sraz. Vstát v 7 a učit se? Tak s tíms stále bojuju. Jo, a krásné snídaně ♥

    Lenny v Kodani

    OdpovědětVymazat
  8. Wow tak také raňajky chcem! :) Super článok s typmi. :))
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat