21. 2. 2018

Popojedeme

Všichni máme občas pocit, že ať už děláme cokoli, nemůžeme se pohnout dál. Připadáme si jako by nás obklopovala mlha a my nemohli vidět jasně. Tyhle období nesnáším, protože pak mám pocit, že mi život jen tak proklouzává mezi prsty. Právě z toho důvodu, jsem si vytvořila seznam nejrůznějších věcí, které mi vždy pomůžou dostat se z těchto nepříjemných chvil. 
Pravidlo číslo 1: nebojte se změny. 

Takže... připravte si horkou kávu nebo čaj (možná i něco malého k snědku) a můžeme začít.

http://koutsveta.blogspot.cz/2018/02/popojedeme.html#more
Když mluvím o změnách, nemám nutně na mysli obarvit si vlasy na růžovou. (Ale pokud Vám to pomůže, tak hurá do toho.) Mobil a počítač je pro většinu z nás nejspíš všudypřítomné. Nová tapeta nebo nový playlist, tak můžou být jednou z maličkostí, které vnesou do té všednodennosti něco nového.



Trošku větší změnou může být předekorování Vašeho pokoje/bytu/domu. Můžete si  například někam pověsit obrázky a citáty, pořídit si novou kytku nebo jen přeskládat uspořádání věcí na stolu.

Pokud máte možnost, můžete dokonce přeskládat nábytek. Já jsem konečně přišla na jeden způsob, jak trochu přeskládat nábytek ve svém poměrně malém pokojíčku, a i když jde o skoro nepatrnou změnu, jsem z ní hrozně nadšená.



Na chvíli zapomeňte na školu/práci a se běžte věnovat nějaké činnosti, která s tím nemá co dělat. Můžete něco upéct, pokud normálně nekreslíte nebo nepíšete, můžete se zkusit vrhnout na něco kreativního. Zkuste cokoli, co alespoň trochu naruší Vaši zaběhlou rutinu. (Především pokud máte kreativní blok.)



 Začněte nový projekt. Nevíte si rady s jednou věcí? Zkuste se vrhnout na něco zcela nového. Nemusí jít o nic velkého, ale když se pak po nějakém čase vrátíte k předchozí činnosti, budete mít čerstvý pohled na věc a možná i novou inspiraci.

Co pomáhá Vám? Máte teď rozdělaný nějaký větší projekt?

Co děláte při prokrastinaci, je nejspíš prací, které byste se měli věnovat po zbytek svého života.
- Jessica Hische - 

T.

6 komentářů:

  1. Mě taky strašně pomáhají změny, hrozně ráda si přestavuji pokoj:D. Moc pěkný článek!
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  2. "Popojedeme" je v poslední době moje velké motto. Ačkoli neplánovaně ale přeci.. Není to tak dávno, co jsem si uvědomila, že je potřeba se občas hnout z místa. U mě to byla změna práce a pohledu na život.. Takže někdy to může být opravdu radikální. :)

    B&M&P

    OdpovědětVymazat
  3. Posledných pár týždňov, ak nie mesiacov, prežívam presne takéto obdobie a už sama som o ňom napísala nie tak dávno článok, ktorý určite nebol posledný. A síce malými zmenami sa snažím niečo zmeniť, tak pevne verím, že raz z tejto "hmly" nájdem cestu von. :) A práve dnes ráno som dostala nápad na nový kreatívny projekt, ktorému sa budem teraz dlhšie obdobie venovať.

    OdpovědětVymazat
  4. Já se zrovna teď chystám na změnu vlasů, ne teda tak, že bych si je obravila na růžovo, ale nějakou změnu bych podstoupit chtěla, právě proto, že se chci konečně hnout z místa :) moc pěkný článek :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
  5. Mým rozdělaným větším "projektem" je zrovna teď bakalářka a následující státnice... Poslední citát ohledně prokrastinace jsem už také někde četla a uvízl mi v paměti, často si ho opakuji :) Mně taky ještě hodně pomáhá si všechno uklidit, nemusím si ani nic předělávat, ale prostě si jen všechno poklidit, utřít prach a hned se cítím líp :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  6. Ani nehovor ja som už tiež párkrát mala taký pocit ...:/ Ale som zástanca toho,že zmena je super s netreba sa jej báť presne sko píšeš v článku ;))
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat