5. 2. 2018

Travel Diary: Singapore

Singapur. Nikdy by mě nenapadlo, že bych se do tohoto města mohla jednou podívat. Stačila ale levná letenka, chuť cestovat a mohla jsem vyrazit. Z mého předchozího článku už možná víte, že jsme nejdřív strávili týden na Maledivách a potom jsme s mezipřistáním v Dubaji přeletěli do Singapuru. Vůbec jsem nevěděla, co od tohoto města čekat a upřímně jsem se trošku bála, protože jsem nikdy na žádném podobném místě nebyla. Moje obavy ale byly zbytečné...


http://head-up-baby.blogspot.cz/2016/12/me-at-age-18.html#more
Celý Singapur vypadá jako jede velký prales. Všude jsou krásné parky a botanické zahrady, kam si můžete jít na chvíli odpočinout, když na vás dolehne ruch velkoměsta. 



 V Singapuru určitě hlad mít nebudete. Na každém rohu je nějaké bistro nebo restaurace, kde vaří skvělá asijská jídla. 

Jeden večer jsme se jeli podívat do čínské čtvrti. Je tu několik chrámů a mešit, do kterých se můžete jít podívat. Celá čtvrť je plná malých obchůdků a stánků s jídlem a ze všech koutů na vás dýchá pravá asijská atmosféra. 


V Singapuru jsem taky navštívili nejhezčí zoo, jakou jsem kdy viděla. Je opravdu obrovská a navíc tu zvířata žijí v jejich přirozeném prostředí, mají velké výběhy a je tu o ně dobře postaráno. A věřte mi, že na nich jde ta spokojenost vidět.


Zvířata jsou navíc hned kousek od vás. Tahle opičí maminka na mě koukala ani ne z metru. Všude kolem po stromech byly papoušci a opice.


Součástí Singapuru je ostrov Sentosa, kde jsou různé zábavné parky a pláže. My jsme navštívili akvárium, které bylo asi jedno z nejhezčích, jaké jsem kdy viděla a určitě stojí za návštěvu.


Pláže na Sentose nebyly teda nic moc, připomínaly mi spíš rybník. Ale těstoviny tam měli skvělé! 



Pokud budete v Singapuru, určitě musíte zajít do národní botanické zahrady. Rozkládáse na obrovském prostranství, najdete tam snad úplně všechny rostliny a navíc je tam vstup zdarma.



Doufám, že se vám fotky ze Singapuru líbily. Můžu říct, že to bylo jedno z nejzajímavějších míst, jaká jsem kdy navštívila. Spousta zajímavých atrakcí, pláže, obchody a skvělé jídlo, co víc si přát. Za těch pár dní jsme ale samozřejmě nestihli prozkoumat všechno, takže se do Singapuru určitě plánuji ještě vrátit. Cestování není přece nikdy dost. 
B.







8 komentářů:

  1. je úplne úchvatné, že ste si spravili takú dovolenku :) musel to byť naozaj skvelý zážitok, hneď by som šla aj ja ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  2. O Singapuru jsem měla teda úplně jinou představu a když teď vidím, jaký je, taky bych ho chtěla jednou navštívit :) Fotky jsou nádherné ♥

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. och, to je nádhera, to musel byť úžasný zážitok ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  4. Tak toto sú prekrásne fotky. Ach, muselo to byt krásne
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
  5. To je krása.. láká mě snad každá asijská země. Singapur určitě v budoucnu plánuji navštívit. Ta botanická zahrada je úžasná, docela se divím, že zadarmo. Na Srí Lance jsme platili docela velké vstupné. Kdyby ses chtěla inspirovat kam příště, koukni ke mě na článek o Srí Lance :).

    OdpovědětVymazat
  6. Páni, máš nádherné fotky! Mně to připomíná když jsme byli v roce 2013 v Hong Kongu. Ta kultura je dost podobná, když na to koukám. Trhy v ulicích, ta "výzdoba", asijské jídlo.. jen ty pláže neměly :)
    www.linheart.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Už len kvôli tým zvieratkám by som tam išla! V krajine som nikdy nebola ale určite to musí byť poriadny zážitok.

    KLAUDI

    OdpovědětVymazat
  8. To vypadá jako parádní výlet, Asii mám moc ráda! :))

    OdpovědětVymazat