7. 4. 2018

Moje myšlenky v citátech

Znáte to, když něco píšete, ať už je to článek, slohovka nebo e-mail, a i když víte, o čem chcete psát a co chcete sdělit, tak najednou nenacházíte ty správná slova? Začnete psát, po půl větě se zastavíte a všechno zase smažete. A tak to opakujete několikrát, až se Vám konečně podaří napsat zhruba to, co jste původně zamýšleli. Možná se Vás tenhle problém netýká, já se s ním naopak setkávám poměrně často, a to především při psaní článků. Proto jsem se rozhodla, že si tentokrát vypomůžu citáty, a pomocí nich Vám sdělím pár myšlenek, které se mi posledních pár měsíců honí hlavou.
 http://koutsveta.blogspot.cz/2018/04/moje-myslenky-v-citatech.html#more

Pamatuji si, jak jsem si před pár měsíci říkala, jak vyrazím ven a budu chodit na procházky. Teď už je konečně jaro, venku je poměrně pěkně, a já i tak sedím doma. Ach ano, vždyť já přece tenhle rok maturuju, na tohle teď nemám čas... Popravdě? 15 minut na procházku není tak těžké najít. Přece jen se neučím pořád. Proč tedy sedět doma s kafem v ruce a přemýšlet o smyslu života, když můžu dělat úplně to stejné, ale venku? (Opravdu bych se měla začít řídit tím, co říkám/píšu.) 
 Když už jsme u toho smyslu života... Jak už jsem zmínila, blíží se mi ukončení střední školy. Což můj mozek vzal jako úžasnou příležitost myslet na budoucnost a život jako takový. Co všechno chci dělat a zažít, kam se podívám, jak se naučit mít opravdu ráda sama sebe a co to znamená, být opravdu sama sebou. Z toho všeho jsem hrozně nadšená a opravdu se na všechna budoucí dobrodružství těším... přestože mě zároveň celkem děsí. Ale tak to asi má být.
Další věc, která mi za poslední půlrok změnila život, je minimalismus. Neříkám, že jsem na 100% minimalista, ale rozhodně mě tento životní styl dost ovlivnil. S tím vším jsem si znovu začala víc a víc uvědomovat, jak moc záleží na malých a jednoduchých věcech. 

Nad čím poslední dobou dumáte Vy? Jaký je Váš oblíbený citát? Kdy jste naposledy vyrazili někam do přírody?
T.

7 komentářů:

  1. Moc hezký článek :) Taky jsem před maturitou myslela hodně na budoucnost, co chci vlastně dělat, co si slibuju od vysoké školy, kdy budu mít rodinu atd...Překvapivě to ale s odmaturováním taky odešlo tyto myšlenky.

    Praguetales

    OdpovědětVymazat
  2. To je taaak hezký článek. Líbí se mi ten nápad vyjádření myšlenek pomocí citátů, super! :)

    OdpovědětVymazat
  3. veľmi pekná inšpirácia :) ja si tiež veľmi často hľadám a sťahujem takéto obrázky :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  4. Ty citáty o přírodě jsou fantastické! Člověk se musí zkrátka zamyslet nad tím přírodním bohatstvím a uvědomit si, že to není samozřejmost.. krásný článek :).

    OdpovědětVymazat
  5. Pekný článok a tie citáty sú super. Do prírody sa snažím chodiť dosť často. Hlavne aj preto, že máme doma psíka.

    Suesanqa

    OdpovědětVymazat
  6. Nádherný článok! Ja v poslednej dobe premýšľam asi až príliš veľa, a tak sa po večeroch trápim nad drobnosťami, ktoré mi potom nedajú spať :D No v mobile máme poukladané množstvo inšpiratívnych citátov a vždy, keď sa cítim trochu demotivovaná, tak si pustím staršie skvelé albumy a hľadám na pintereste povzbudivý výrok, ktorý si potom nastavím na tapetu - tak ho vidím vždy, keď odblokujem mobil ❤
    A STYLISH BEE // Facebook Page

    OdpovědětVymazat
  7. Milujem citáty!! :) Tento článok je presne pre mňa :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat