20. 7. 2018

Filmový maraton

Odjakživa mě bavilo se dívat na filmy ať už v kině nebo doma s rodinou. A tak není divu, že když moji kamarádku jednou napadlo, že bychom mohly pravidelně pořádat filmové maratony, tak jsem nadšeně souhlasila. 

 http://koutsveta.blogspot.com/2018/07/filmovy-maraton.html#more
Všechno to začalo maratonem Harryho Pottera (jak jinak). Každý další jsme pak vždy spojily nějakým tématem nebo žánrem. Např. muzikály, animované filmy, vánoční filmy atd.

A abychom si to koukání na filmy nějak ozvláštnily, tak se pokaždé snažíme vařit si jídla, která nějak souvisí s daným tématem - např. při sledování Na vlásku jsme si udělaly oříškovou polévku, která je tam zmíněná (a ano, u sledování Harryho to bylo hodně dobrůtek s dýní a skořicí).


Téma našeho posledního maratonu bylo britské filmy, což jsme měly v plánu už hrozně dlouho. 
Takže mě napadlo, že se s vámi podělím o menší návod.

Budete potřebovat:
  • 0 - kolik chcete přátel nebo členů rodiny
  • alespoň 3 filmy 
  • hodně jídla - např. okurkové sendviče, scones (my jsme si je upekly ve zdravé verzi) a jakékoli další britské mňamky, na které budete mít chuť
  • hodně čaje (přece jen jde o britské filmy)





Můžete si také vaše mini kino nějak tématicky vyzdobit, abyste ještě víc naladili danou atmosféru.


Seznam filmů:
  • Pride and prejudice
  • Sense and Sensibility
  • Far from the madding crowd
  • Paddington
  • Paddington 2 
  • Four weddings and a funeral
Pořádali jste někdy nějaký filmový maraton? Máte nějaký v plánu? Jaký je poslední film, který jste viděli?

Everything I learned I learned from the movies.
- Audrey Hepburn
T.

8 komentářů:

  1. To sa mi strašne páči! Nápad aj fotky sú skvelé. Asi sa naozaj inšpirujem, s kamarátom plánujeme maratón Harryho Pottera, tak nám možnože tématicky niečo upečiem a pripravím.

    OdpovědětVymazat
  2. Bývať s najlepšími kamarátkami má jednu obrovskú výhodu - filmové maratóny sú možné takmer kedykoľvek :D Preto ich my veľmi neplánujeme, a keď máme čas a hlavne chuť stráviť večer pozeraním, tak sa všetky usadíme na gauči s čajom, vínom a nejakými maškrtami a to nás už nikto nezastaví :D Ale tematické maratóny sme ešte nikdy nemali - určite to navrhnem ❤
    BEE A CHANGE // Facebook Page

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to je skvělý nápad si udělat filmový maraton s filmy na nějaké určité téma :) A k tomu ještě tématické jídlo? Za mě naprosto ideální kombinace :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. Líbí se mi ten nápad tématického jídla u maratonu. Já naposledy dávala maraton High School Musical a někdy jako další plánuju Twilight, takové klasiky :D A málem jsem zapomněla na maraton Lord of the Rings, ale ten byl v kině, takže nějaké vyvařování a čerstvě teplé nápoje se nekonaly, i když vlastního jídla bylo dost. Stejně si myslím, že nejlepší období pro maratony je podzim a zima - to bych ráda nějaký dala s přáteli.

    OdpovědětVymazat
  5. My s kamarádkami jednou za půlroku vždy pořádáme maraton High School Musical, kdy společně zkouknem všechny díly :D Teď ale máme v plánu maraton Stmívání a na ten se obzvlášť těším!

    Praguetales

    OdpovědětVymazat
  6. Takýto oficiálny filmový maratón som toto leto ešte nestihla. Využijem nejaký Upršaný deň a bude to vyzerať podobne. Krásne si ten článok spravovala!
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE


    OdpovědětVymazat
  7. No tak to je skvělý nápad! Taky bych si chtěla udělat nějaký filmový maraton :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to je skvelý článok a inšpirácia! Naposledy som mala seriálový maratón s PLL, ale to bolo už poriadne dávno :)

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat