12. 9. 2015

Goodbye my dear

Je sice hrozné zažívat pocit loučení, ale zároveň s ním přichází i něco dalšího. Například očekávání. Všeho, co se může stát nebo toho, co máme naplánované. Tyhle fakta sice platí pro spoustu případů, ale já mluvím o létě. Lépe řečeno o konci léta. Někdo to vzal s nadšením nebo smířením, ale vím, že spousta lidí po něm ještě truchlí. A proto pro vás píši tento článek. Myslím, že jako naprostá milovnice podzimu jsem na to správný člověk. Dokáži vám totiž tohle roční období představit v takovém světle, že už na léto ani nepomyslíte.
P.S. ne vážně, pokud to nedokážu já, tak si na tumblr najděte fall a bum, máte to

http://head-up-baby.blogspot.cz/2015/08/that-summer-feeling.html#more

Ano, dobře, chápu váš argument. S podzimem přichází i škola. Ale i ta se dá vnímat lépe (vážně, říkám vám to jako člověk, co má dvakrát na sedmou). Snažte se, aby vás bavila. Pokud vám to opravdu dlouho nepůjde, tak se prostě a jednoduše soustřeďte na to, co vás čeká po ní. Nový seriál? Kamarád? Kafe? Knížka? Jde to, jen musíte chtít.


Tenhle obrázek znázorňuje hned tři věci. Za prvé je to deník. Nemusíte do něj psát klasické věci typu ''Ahoj deníčku, dneska jsem byla (ne-e!) ve škole...''. Spíš třeba oblíbené citáty, nápady nebo věci, co milujete na podzimu! Wreck this journal vám rozhodně pomůže v kreativitě - to, že končí prázdniny neznamená, že budeme jenom sedět nad učebnicemi a zapomeneme na naše umělecké já. A Connor? Vážně se ptáte?


Kdy jindy, než na podzim, by mělo být tak perfektní zachumlat se do deky a prohlížet si dokonalé fotky na tumblr? S čajem v ruce a zapálenou voňavou svíčkou? Ne, vážně. Zkuste se v týdnu někdy zastavit a prostě si večer sednout a věnovat se sami sobě. Vyplatí se to.


Miluji, opakuji, miluji černou barvu. A nosím ji pořád. Ale počasí na podzim mě často nutí tuhle bezpečnou kombinaci opustit a zkusit třeba o mnoho jiné (ehm, hele, ironie!) barvy. Třeba tmavě červenou, šedou nebo fialovou! Zkuste to taky.


A když už jsme u počasí... Není prostě dokonalé? Ten vzduch. Bez něho bych se do té školy ráno vážně nedohrabala. Vždyť je v něm tolik energie, naděje na nový den a čistoty, že se prostě nedá odolat. To stejné platí pro déšť. Po něm je vždy všechno o tolik lepší. Navíc se nejlépe přečkává doma - u seriálu. Nebo si s ním můžete jít zatancovat, to je taky dobrý pocit.


A abych nepodporovala myšlenky o mojí generaci jako o generaci internetu, doporučím vám také tohle. Když už budete mít v ruce ten čaj, vezměte si k němu i knížku. Máte přece ruce dvě. A nikdo jiný vás nepřenese do jiného světa a pryč od starostí tak dobře jako knížka. Myslím to vážně, Už jsem byla ve spoustě světech,

Na závěr vám chci (za nás všechny) ještě rychle poděkovat za krásné komentáře, ale také třeba jenom za přečtení článků. Ani nevíte, jak neskutečně umíte zlepšit den. Jsme na vád hrdé!
K.

19 komentářů:

  1. Krasne detaily :) Taky moc rada ctu. :)

    xxx

    Cury in the City
    Bloglovin
    Instagram

    Fashion Paris & Prague

    OdpovědětVymazat
  2. to je krásný článek :) moc ráda se zachumlám do deky a užiju si podzim :)) díky moc za článek! :)
    www.plesatazpevacka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Podzim je určitě nejlepší roční období! Ke všemu co popisuješ si ještě přidej dvě věci: Někteří lidi mají na podzim narozeniny a hlavně už se může lyžovat!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Ja osobne milujem jeseň má niečo do seba. No zároveň nemám rada sychravé počasie a zimu :(


    Pozývam ťa aj tvojich čitateľov na Môj blog www.co-je-dobre-to-musim-mat.blogspot.sk na ktorej taktiež prebieha GIVEAWAY o AVON balíček

    OdpovědětVymazat
  5. Super, článek! Já mám ráda každé roční období, na každém je něco, akorát, že jsi mi tímto článkem připomněla, že zítra píšem a měla bych se jít učit :D

    Klára
    NARA blog
    www.natalieklara.blogspot.cz

    Zvu Vás všechny k naší giveaway o kerammické dózičky ve tvarů cupcaků!: http://natalieklara.blogspot.cz/2015/09/sweet-next-50-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  6. Krásne fotky a nádherný batoh! Ja zbožňujem jeseň a jej príchod značí akúsi zmenu, aj keď je ňou aj škola, mne to nejak neprekáža ♥

    OdpovědětVymazat
  7. Krásne fotky a detaily ! :) O tom, že by sa človek mal zastaviť a mať chvíle len pre seba poznám a veľmi rada sa vždy obalím do deky, sadnem do kresla, vezmem knihu alebo notebook a popritom mám čaj a voňavé sviečky :) je to pohoda :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  8. Podzim nemám moc ráda. Kromě těch pár prosluněných dní, kdy všechno hraje barvami, je všechno takové šedé, smutné a nudné. Ale zjistila jsem, že právě na těchhle šedých dnech miluju to zachumlání do deky, po jednom boku přítel, po druhém boku voňavá svíčka, v jedné ruce čaj, v druhé ruce knížka. A jen poslouchat jak za okny fouká vítr, nebo padá déšť. :)
    Michelle B :)

    OdpovědětVymazat
  9. Konečne tu máme jeseň, som rada aj ja. Milujem večere keď sa môžem venovať sebe a blogu. Je to pocit na nezaplatenie. Btw. momentky! Som unesená z tvojich fotiek, wáu! :)

    my DIARY/klik/

    OdpovědětVymazat
  10. Jéj, nie som jediná, čo zbožňuje jeseň :3 A všetci že depresívne počasie, ale dážď (hneď po snehu) je tá najkrajšia vec :)
    GlitterCircus

    OdpovědětVymazat
  11. veru, ja patrím k tým, ktorí veľmi sútia za letom :D jeseň nemám vôbec rada, jedine sa teším na pálenie sviečok :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  12. Excuse me whilst I go and spend all my money… thanks for the great post, lovely as per usual! xx



    My Little “Fashion” Box Review

    OdpovědětVymazat
  13. Úžasný článok! Totálne milujem jeseň, takže ma tento post veľmi potešil♥
    Art Blog

    OdpovědětVymazat
  14. Opět skvělý článek! :) ..když nad tím tak přemýšlím, tak podzim mám vlastně i ráda, konečně můžu zalézt bez výčitek s knížkou a čajem pod deku bez toho, abych měla výčitky, že nevyužívám slenečného dne venku ;)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  15. Skvělé fotky, uplně z nich sálá za správná atmosféra !

    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
  16. krásny článok :)
    mrzí ma, že už nie sú prázdniny, ale jeseň mám rada (hlavne,keď vyzerá ako na tumblr :D ). aj školský rok má svoje pozitíva - aspoň nemám také chvíle, že "nudím sa a nemám čo robiť".

    OdpovědětVymazat