29. 1. 2016

Never too late to start.

Leden byl jen zkušební měsíc. Takový ten 30 denní free trial, který dostanete na Amazonu a Netflixu. Ne, že bych si tento měsíc neužila. Jenže už 1. ledna byla většina lidí namotivovaná, plná novoročních předsevzetí s new year new me citátem v hlavě. Většinou se tohle týká i mě, ale tenhle leden jsem motivaci poněkud postrádala. A to mi vadí. Mám ráda takové ty nálady, kdy jsem namotivovaná něco dělat. Ale leden 2016? Nic. (Možná to má něco do činění s tím, že jakmile se objeví nová povinnost, objeví se i nový seriál a je vám asi jasné jak to končí.) Nikdy ale není pozdě na to, sepsat si předsevzetí a lepší teď než nikdy.

 http://head-up-baby.blogspot.cz/2015/10/do-what-you-love-love-what-you-do.html#more
1. Potřebuju se naučit, jak si všechno zorganizovat. Čas, věci, myšlenky... Celý život mi teď totiž připadá jako jeden velký chaos.
2. Začít se o sebe starat. Dát si sem tam nějakou koupel, jíst zdravěji (tady to trochu pokulhává - ach, ta Nutella), relaxovat apod.


3. Číst. Vím, že tohle píšu do každého todolistu, ale myslím to vážně. Chci číst víc, i když to znamená jenom 20 minut v tramvaji denně.
4. Udělat si čas na věci, které mám ráda. Už mě nebaví se pořád vymlouvat, že nemám čas. Prostě si ho udělám. Konec.


5. Už skoro rok se učím japonsky. Teda, spíš jen japonské písmo. Problém je, že jsem se v učení hrozně dlouho nikam neposunula. A samozřejmě s tím chci něco udělat.
6. Našetřit si nějaké peníze. Pro mě poněkud obtížné. Ráda bych si ale dala bokem nějaké peníze na cestování, knížky, oblečení a tak.  (Aneb musím omezit návštěvy kaváren. Haha.)


7. Další bod, který se v mých seznamech pořád opakuje. Být víc kreativnější. Mám k tomu všechno, co potřebuju: Spoustu bloků, tužek, dokonce i Wreck this journal. Navíc budu toto pololetí dělat závěrečnou práci do výtvarky, takže na sobě opravdu musím zapracovat.
8. Víc se věnovat blogu. Pokaždé mě hrozně mrzí, když si nenajdu čas na čtení článků a vymýšlení svých vlastních. Tohle opravdu musím změnit.


9. Být šťastnější. Chci omezit ty nálady, kdy mám pocit, že se mi nic nedaří, všechno je na nic a já mám pocit, že se ztrácím ve vlastním životě. Nic takového. Musím se naučit jak vidět věci optimističtěji.
10. Jak to jen říct. Být milejší, hodnější, inspirovat ostatní, zkrátka být lepší člověk.

Jaké předsevzetí máte vy? Jak se vám vydařil první měsíc roku 2016? Na co se těšíte? Co už jste zvládli udělat?
T.

14 komentářů:

  1. pekný článok :) a učenie japončiny obdivujem, musí to byť naozaj super :)

    na mojom blogu práve prebieha giveaway, tak budem rada, ak sa ty aj tvoje čitateľky zapojíte :)
    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. To je jako kdybych si tyto předsevzetí psala já sama.. akorát bych teda japonštinu vyměnila za norštinu, ve které umím zatím jen jednu větu.. ale doufám, že už tenhle rok se hecnu a přelouskám aspoň prvních pár lekcí :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. To je skvělý, že se učíš Japonsky, já bych se chtěla naučit Italsky:-) Jinak toho mám hodně podobného jako ty, čtení, nálada, vlastně skoro úplně všechno:-) Tak držím palce!
    www.jdeocestu.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. držím ti palce v tvojich predsavzatiach :) ja chcem tento rok viac cestovať a robiť niečo so sebou
    Jane´s World

    OdpovědětVymazat
  5. Máme to dosť podobné! Až na tú japončinu, ja budem rada, keď sa zlepším v nemčine a angličtine :D takže držím s japončinou veľmi veľmi palce :)

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkný článek. Wreck this journal mám doma už skoro rok a mám popsané pouze asi 4 stránky. Kreativita mě asi opustila. :( :D
    Find joy in the ordinary

    OdpovědětVymazat
  7. Ty sa učíš japonsky? To je super. KJa už dlhšiu dobu uvažujem nad tým, že by som sa začala učiť čínsky.
    NINAVE

    OdpovědětVymazat
  8. Nádherný článok ! :) Ja by som takisto chcela viac čítať a nejako si usporiadať život. Väčšinou robím tisíc vecí naraz a z toho som len príliš unavená..
    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  9. být šťastnější je super cíl a udělat si čas na věci, které mám ráda, je nutnost

    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
  10. Som na tom úplne rovnako! Tento mesiac bol pre mňa dosť chaotický a to všetko asi kvôli škole. Ja a predsavzatia no.. neviem má nejaké typu: byť viac šťastná, pozitívna, viac čítať ale je to vážne ťažké. Potrebujem prázdniny.

    SASHA´S LIFE

    OdpovědětVymazat
  11. Moc hezký článek a přesně většina z nás má v hlavě myšlenky, že začneme od znova, ale bohužel ne vždy se to daří :( ale tobě držím moc palečky

    OdpovědětVymazat
  12. Každý jeden bod, ktorý si vymenovala (až na ten jazyk) je aj môj problém čiže ťa úplne chápem. Tiež som si do Nového Roka povedala, že to musím zmeniť. Proste musím! :)
    www.tobecreativehasnolimits.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  13. I like your blog, its really dope.
    Do you want to follow each other?
    If you want, than follow me, and let me know in comments, so I can follow you back with pleasure.
    We can follow each other on Instagram @andjela.dujovic, let me know in the comments so I can follow you back.

    www.bekleveer.com
    xoxo

    OdpovědětVymazat
  14. Krásne predsavzatia, dúfam, že sa ti podarí všetky splniť :)

    Bari Bircak

    OdpovědětVymazat