28. 4. 2016

Food random!

Ten výkřičník v názvu jsem si neodpustila, protože úplně dokonale vyjadřuje moje nadšení nad jakýmkoli dobrým jídlem. Třeba dnes jsem kamarádkám popisovala svoji oblíbenou restauraci, ale musela jsem se po chvilce zastavit, abych se
1, nadechla a 2, zkusila ze sebe udělat trošku normálnějšího člověka, protože jsem viděla jejich pochybné výrazy. Ale jsem si jistá, že jakmile uvidíte fotky v tomhle článku, určitě mě hned pochopíte. Takové dobře vypadající jídlo totiž dokáže zlepšit nejednu náladu!

http://head-up-baby.blogspot.cz/2015/10/do-what-you-love-love-what-you-do.html#more
Abych řekla pravdu, musím se přiznat, že právě lívanečky jsou jedna z mých favoritů na víkendové snídaně. Příprava je docela rychlá, ale jsou ták dobré!


A u snídaní ještě chvíli zůstaneme. Jogurt a křupinky se hodí zase na dny, kdy spěchám, ale radši zvolím zdravější variantu. Než třeba toust a Nutellu, že...


Mňam. To první, co mě napadne při pohledu na tuhle fotku. Je to taková variace na moje oblíbené jídlo z dětství - jablka, mrkev, med a oříšky!


Právě jsem si uvědomila, že se v těch snídaních vážně nějak vyžívám... Tohle je můj další oblíbenec. Proteinová (prý) jáhlová kaše. Je instantní, takže by se nejspíš našla i lepší, ale mně takhle chutná. S medem, oříšky a lesním ovocem.


Moje nové oblíbené cookies. S burákovým máslem! Co dodat?


A když mě přestanou bavit křupinky, vezmu si k jogurtu třeba oříšky a hrozny.


Míchaná vajíčka (se sýrem, pšt) miluju! A s dobrou knížkou k tomu jsou ještě lepší!


Další věc, které nebudu mít nikdy dost? Pečená zelenina! A navíc, když je od maminky...


Ovesná kaše je klasika, která u mě prostě pokaždé vyhraje na plné čáře. A o mém novém oblíbenci hrnečkovy (?) už jste, myslím, slyšeli dost.


Cheesecake. I když možná vůbec nechutná jako ten správný, co si koupíte v kavárně. Ale tenhle domácí, s Nutellou a kokosem je pro mě stejně lepší!


Když se tak zpětně kouknu, přijde mi, že jsem rozhodně pekla dost málo. Takže to musím v dalším měsíci napravit! Každopádně jsem si splnila jeden ze svých dlouhodobých snů (neříkejte, že nemáte to bake list?) a konečně se vrhla na banana bread. A musím říct, že se u nás doma určitě bude vyskytovat častěji!

A co jste pekli v poslední době vy? Na co se chystáte? A pokud máte nějaké dobré tipy na pečení, ráda je uvítám, protože mě poslední dobou začalo bavit shánět různé recepty, pak na ně rok koukat a až poté konečně něco upéct.
K.

13 komentářů:

  1. Ja som v poslednej dobe toho toľko upiekla, že si ani poriadne nepamätám čo :D Najčastejšie pečiem pre seba zdravé vecičky, ale aj rodine také "normálne" koláčiky :) Všetko vyzerá skvelo a v raňajkách a teoreticky aj vo všetkých jedlách sa neskutočne vyžívam aj ja :D
    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  2. AA!! Toto mi robíš naschvál :o Práve som sa utvrdila že články hladná čítať už nebudem. :D Wau, všetko vyzerá tak chutne. :))

    SASHA´S LIFE

    OdpovědětVymazat
  3. všetko vyzerá neskutočne dobre, mňam :) ja som ale na také čosi príliš lenivá :D

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  4. Joj, všetko vyzerá veľmi dobre. Ten nutelovokokosový cheesecake vyzerá najlepšie! Čo na tom, že nechutí ako z kaviarne. Domáce sú stokrát lepšie :)

    OdpovědětVymazat
  5. To zase všechno vypadá tak skvěle! ♥

    Na mém blogu právě probíhá giveaway, budu ráda, když se zúčastníš :)
    Giveaway

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  6. Všetko vyzerá neuveriteľne dobre.

    NINAVE

    OdpovědětVymazat
  7. Mňam! Teraz si mi spravila riadne chúťky! :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadá to famózně! Já miluju ty dny, kdy mám čas udělat si pořádnou snídani plnou ovoce - třeba bezpeckové víno s ovesnými vločkami a k tomu šťávu z pomeranče, to je prostě nej!

    PS: na mém blogu právě probíhá giveaway, takže budu moc ráda, když se zapojíte :)
    CATAMOUNT Giveaway

    OdpovědětVymazat
  9. To sú dobroty, hlavne tie raňajky sa mi páčia. :)

    http://lamodaeanarchia.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat