14. 11. 2016

Don't be afraid to be a wo(man)

Móda je jedno z nejdiskutovanějších témat téhle doby. Jaké se budou letos nosit boty, co je zastaralé, jak bude vypadat další přehlídka... Všichni to známe. Vzhledem k tomu, kam se hranice módy poslední dobou posouvají byste skoro řekli, že v podstatě žádné nejsou. To ale bohužel vůbec není pravda. Kolikrát vidím, jak někdo na někoho ošklivě kouká jen proto, že má hodně vzorovanou mikinu (nedej bože ponožky) nebo o číslo větší džínovku. A co když tahle bunda nepochází z dámského oddělení? To jsou teprve pohledy. Chceme vám ukázat, že se nemusíte bát všechny tyhle nesmyslné hranic překročit a jít trochu dál. Aspoň maličko.

http://head-up-baby.blogspot.cz/2015/10/do-what-you-love-love-what-you-do.html#more
Nedávno jsme byly nakupovat a z vedlejší kabinky jsme zaslechly docela zajímavý rozhovor. Slečna si stěžovala na to, že pokud si daný (chlupatý) kabát koupí, bude na ni koukat celé Brno. Což nám docela připomnělo naši vlastní konverzaci, kdy jsme kousky oblečení odkládaly s tím, že v New Yorku by to šlo, ale tady... Taky si dost dobře pamatuji, že jsem jednou hledala oversized bílé tričko. A tak jsem zabloudila do pánského oddělení. Okamžitě jsem odtamtud vystřelila jen proto, že po mně pár kluků hodilo dost divný pohled.
A tak jsme chtěly nakopnout jak sebe, tak vás. Měly jsme to štěstí, že náš nápad sdílela i tahle stránka a poskytla nám tři kousky oblečení, které jsme zapojily do našich běžných outfitů. Vzhledem k tomu, že název obchodu je Buď chlap, je vám asi jasné, kam jsme tím mířily. A řekneme vám, být napůl kluk byla docela sranda!

Myslím, že vám už všem došlo, že si na jiskřivé barvy moc nepotrpíme. All black outfity bych mohla nosit zkrátka pořád, ale někdy je, jak už psala K, bořit hranice potřeba. A proto jsem se odvážila a zvolila tuhle zářivě červenou mikinu, kterou jsem zkombinovala s klasickou černou sukní a vypůjčeným (Kaččiným) bombrem. 
Podzim a zimu bych bez mikin a svetrů nejspíš nepřežila, takže díky bohu za tento kousek. Jak zmínila Betty, barva vás nepřekvapí, ale je to nezbytnost bez které si svůj outfit nedokážu představit. Plus je na ní nápis LONDON. Ok, pro většinu lidí nic překvapivého a originálního, ale když já nemůžu do Anglie, Anglie musí za mnou. (Ehm...)

Opravdu musím popisovat, jak moc jsem si zamilovala tuhle leteckou bundu?  A i když je mikča hodně teplá, i tak potřebuju něco navíc, a tak díky ní nemrznu. I když si někdy připadám jako chodící burrito (obzvlášť s tou šálou).

 Poslední dobou mě chytl trochu elegantnější styl. A tak jsem to tak také pojala. Tuhle mikinu jsem sladila s klasickými černými (kéž by pánskými) kalhotami, boty na podpatku a vojenským kabátem. Jinak mikina je z dost zajímavého materiálu, na povrch je hrozně hladká a skoro lesklá, to mě docela zaujalo. Jen škoda, že se i netřpytí (abych byla jako jednorožec).
Neptejte se, kam mi utekl úsměv, sama nevím. Ale i tak můžete vidět moje červeně namalované rty. Přišlo mi, že bez toho by to prostě nebylo ono. Jo a taky slibované vlasy jak z Hříšného tance. Sice mi to vítr trochu pokazil, ale nějaká podoba tam je! Nekažte mi to.
Pokud na vás byl článek trochu delší, tak se omlouváme, ale jakmile jde o to, podpořit vás v tom, být sami sebou, mohly bychom psát hodiny a hodiny. Takže nás v tom nenechávejte samotné a odvažte se trochu. Jak jste mohli vidět, nic extravagantního to být nemusí. I malá vzpoura je vzpoura, ne?


Blogerky z Young, wild and free

10 komentářů:

  1. Vaše outfitové nápady se mi moc líbí! :) Taky si myslím, že bychom měli nosit to, co chceme a neříkat si, že tohle si na sebe nevezmeme, protože by na nás někdo divně koukal.. Tenhle názor fakt nemám ráda.

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  2. V podstatě se nebojím nosit sukně a podobně,ale víte co,strašně se bojím nosit čepice i když si myslím,že mi sluší třeba,tak si ji na hlavu ven nevezmu ať je klidně -15°C. :D

    OdpovědětVymazat
  3. v týchto našich končinách je to zatiaľ naozaj strašné s konzervatívnosťou :/ hrozne by som si priala, aby sme sa konečne posunuli, ale ešte je to veľmi ďaleko... sluší vám to ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  4. Tieto veci sú krásne, podľa mňa je úplne v poriadku keď dievča "zablúdi" do mužského oddelenia. Priznám sa, že tam bežne pokukujem po veciach, pretože si myslím, že majú chalani občas krajšie veci ako dievčatá. Ešte som sa neodvážila niečo si tam kúpiť, pretože som nízka a v niektorých veciach by som plávala, ale pred pár rokmi som si kúpila jedno chlapčenské tričko (ktoré vyzeralo inak úplne basic) a bola som s ním spokojná a doteraz ho nosím. :)
    namelessmess

    OdpovědětVymazat
  5. Ahh, tak toto mi čítate myšlienky... :/ Inak krásne nápady na outfity! Super fotky, veľmi vám to na nich pristane :)

    Na mojom blogu práve prebieha Giveaway o Kawaii box, budem veľmi rada, ak sa zapojíš :)
    Hello, my name is Ev

    OdpovědětVymazat
  6. Máte úplnou pravdu! Občas si sama sobě říkám: "Ne, tohle si na sebe do školy nemůžu vzít, upoutala bych na sebe moc velkou pozornost." Když to tady takhle přiznávám, tak musím říct, že mi to najednou přijde docela hloupý důvod, proč si na sebe nevzít nějaký kousek.
    Každopádně se pokusím řídit podle vašeho článku a zůstanu sama sebou. To je asi to nejdůležitější :)
    lalymylifestyle.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. holky všem vám to sekne :-) jste kočky

    OdpovědětVymazat
  8. boží fotky, supr atmosféra :))
    quietus.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Všetky ste krásne a každý by sme mali nosiť to, čo sa nám páči a v čom sa cítime dobre :)

    OdpovědětVymazat