26. 3. 2017

How I get inspired

Najít si něco, co nás baví, čeho chceme dosáhnout, to je první krok ke splnění našich snů. Pro někoho je stejně jednoduchý a přirozený jako dýchání, na jiné jejich cíle teprve čekají. Ať tak či onak, obojí skončí stejně - musíte se postavit tomu všemu, co vás na vaší cestě čeká. Ze začátku to jde lehce. Vždyť jste právě našli něco, co vás naplňuje a nikdy už se toho nezbavíte! Co ale dělat, když přijdou první překážky? Když vám inspirace z paměti zmizí jako stará vzpomínka? A vy se zastavíte na místě, zmatení a nerozhodní? Já si tímhle prošla tolikrát, že to ani nespočítám.
Ale pokaždé jdu zase dál.

http://head-up-baby.blogspot.cz/2015/10/do-what-you-love-love-what-you-do.html#more
  • Samozřejmě strašně záleží na tom, jaký váš cíl je. Ale snad vždy platí jedno - nezapomínejte, že jsou tu lidé, kteří už si stejný/podobný sen splnili. Nejhorší, co můžete udělat, je začít žárlit. Ne. Učte se od nich. Tak například: Jaký obor studovali? Jak se ke své práci dostali? Co pro to udělali? Nemají třeba blog nebo stránky, kde o svých cílech píší? Jak se chovají? Pomůže to strašně moc, vážně.
  • Něco podobného jsem zmiňovala už v tomhle článku. Ohlédněte se, někam už jste se přece dostali. Nebojte se svých úspěchů. Být spokojený sám se sebou není nic špatného. Mně třeba strašně pomáhá číst si své staré články nebo vaše krásné, inspirativní, povzbuzující komentáře.



  • Ať už jste spíš umělecký typ nebo "normální" člověk, vždy se vyplatí hledat inspiraci kolem sebe. Běžte do muzea, sedněte si do kavárny a pozorujte život kolem sebe. Udělejte si procházku do lesa. Vyběhejte se. Pozorujte.
  • Snažte se pohybovat kolem svého "oboru", i když zrovna procházíte těžším obdobím. Vysvětlím. Nemám chuť psát, nic mě nenapadá - tak si jdu místo toho číst (vidíte, učím se od svých předchůdců, viz bod jedna). Nemám náladu na to, vypisovat si po padesáté poznámky o návrhářích - jdu si číst Elle, kouknu na přehlídky nebo street style fotky. Chápete? 


  • Uklidněte se. Na chvíli jste možná ztratili inspiraci, ale pokud to opravdu chcete, tak se přes to zase dostanete. Odpočiňte si chvíli. Potkejte se s lidmi, na které jste neměli čas. Mně nejvíce pomáhají kamarádi, kteří mají snad naprosto identickou duši jako já. Dlouhé rozhovory, plné blbostí i vážných věcí, mě dokáží nakopnout jako nic jiného.
  • Udělejte si seznam oblíbených stránek nebo i videí, které vás inspirují. Já s vámi svůj seznam už jednou sdílela, ale proč to neudělat znovu. Mně opravdu nejvíc posunout ta videa, která jako by mluvila přímo ke mně. Můžu je vidět sto krát a účinek mají stejný. 


  • Vím, že to zní strašně neuvěřitelně, ale i nicnedělání mě dokáže znovu namotivovat. Během doby, kdy bez přestávky klikám na "další epizoda" mi začne moje práce a cíle tak chybět, že jsem ještě ráda, že toho mám moc a můžu se svým snům zase věnovat. 
  • Opakuji to znovu, ale nikdy toho nenechám. Buďte sami sebou. Kašlete na ostatní, soustřeďte se jen sami na sebe. Jsou to vaše sny. 


Hlavně ale nezapomeňte na to, že když selže inspirace a motivace, pořád zůstává vaše kreativita, odvaha a především - povinnost, kterou jste se zavázali k vašim snům. Přesně tohle popisuje, skvělé video, na které vás samozřejmě taky odkáži.

Stává se vám často, že nemůžete najít inspiraci? Jak se s tím vyrovnáváte vy? Poradili byste mi také něco? Přeji hodně síly, však vy to dokážete.
K.

6 komentářů:

  1. To je nádherný článek! Úplně mi vykouzlil úsměv na tváři a po dlouhý době mám zas pocit, že je všechno v pořádku a že jsem na správné cestě, děkuju, jsi mi obrovskou inspirací ♥

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  2. Tento článok mi úplne zahrial pri srdiečku♥ napísala si to tak precítene, akoby si mi čítala myšlienky. Verím, že si veľmi silný človek. A to je veľké plus :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc hezky napsané :) Také jsem byla v podobném stádiu a díky tomu jsem si uvědomila, co doopravdy chci. Občas je tak super "dát si pauzu" a nic nehrotit. Inspirace pak příjde sama :)

    Lenny Mali z Dánska

    OdpovědětVymazat
  4. Já si mylsím, že u umělců je to hodně individuální a běžné, že mají takovou "mrtvou" chvilku.. na inspiraci jsou super třeba stránky jako weheartit nebo pinterest, nemusí člověk kopírovat, ale díky tomu třeba dostane jiný - lepší nápad. :) jinak super post :)

    OdpovědětVymazat
  5. Opravdu moc krásný článek, rozhodně velká inspirace :)

    -A- from thatismylifeandblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. úžasný článok :) niektoré rady rozhodne využijem :)

    OdpovědětVymazat