4. 3. 2017

What to watch II.

Strašně mě bavilo, když jsem dávala dohromady minulý článek na tohle téma, a tak jsem se rozhodla, že si to zopakuji. Kdybyste někdy byli v mé blízkosti, určitě byste mě minimálně třikrát denně uslyšeli kňourat, jak vůbec nic nestíhám. Což je ve většině případů pravda. Zajímavé ale je, že si i přesto najdu čas na to, pustit si jednu nebo dvě (ehm, tři) epizody svého oblíbeného seriálu. Jak to dělám? Netuším. Nejspíš za to může fakt, že se mi zásadně nechce spát v tu dobu, kdy by to tak být mělo. Jakmile si opřu hlavu o polštář, rozsvítí se mi oči a mozek začne pracovat...
Hm, počkat. Že by na to měla vliv ta nekonečná zásoba kofeinu v mých žilách?
Naaah.


Jinak se za všechny omlouvám, že teď tolik nepřidáváme, vážně všechny nestíháme (i když teď si tímhle článkem pěkně podkopávám nohy). Ale věřím, že se to brzy obrátí a budete nás mít za chvíli zase plný zuby. Hehe.
http://head-up-baby.blogspot.cz/2015/10/do-what-you-love-love-what-you-do.html#more


Jeden z nejlepších seriálů, na který jsem za poslední dobu narazila - Riverdale. Vychází z komiksových knížek Archie, Stejně se jmenuje i jedna z hlavních postav (na obrázku je to ten fešák s baseballovou bundou). Děj je trochu podobný Twinpeaks - v malém městečku, které měli všichni za to nejmírumilovnější místo na světe, se stane vražda. O pár měsíců později začne na místní střední chodit nová studentka a seznámi se s partou kamarádů, jejíž osudy seriál sleduje. Přidejte k tomu jeden zamilovaný trojúhelník, kamaráda gaye a (mírně romantickou) postavu osamoceného spisovatele, a závislost může začít. Zkrátka se koukněte na první díl a pochopíte mě, slibuji.
A pokud ještě váháte, hodím vám další návnadu - ten spisovatel, kterého jsem zmiňovala? Hraje ho Cole Sprouse (ten fešák na obrázku, co nosí zásadně černou), který se po dlouhé době znovu rozhodl pro hereckou kariéru. A řeknu vám. Udělal dobře.


Většině lidem bych se tento seriál bála doporučit. Je totiž tak trochu zvláštní... Ale protože vím, že jsme tady všichni takové stejné duše, tak to risknu. Napsaný je podle knížek Lemonyho Snicketa. Vlastně je to celá série. Vypráví příběh tří sirotků - Violet (miluje vědu a vynálezy), Klause (zbožňuje knihy) a Sunny (batole, které si našlo zálibu v kousání), kteří putují od jednoho opatrovníka ke druhému. Celou dobu jim ale na paty šlape zákeřný hrabě Olaf  (Neil Patrick Harris), který touží po jejich obrovském dědictví. Navíc je tu symbol oka, který je opředený spoustou záhad. Všechny tři děti jsou ale neobyčejně chytré, a tak se jim pokaždé podaří utéct. Žádná pomoc jim ale od nikoho nehrozí. Dospělí jim totiž nic nevěří - vždyť jsou to jen děti! Proto je taky název seriálu tak trefný - Řada nešťastných příhod. Pokud máte rádi sarkasmus, ironii a nadsázku, pak neváhejte a okamžitě si seriál utíkejte najít. A potom to zase otočte a běžte si půjčit do knihovny ty knížky. Jedny z nejlepších, co jsem kdy četla.

Do tohohle seriálu jsem se naprosto zamilovala. I když jsem to vůbec nečekala. Jde o prequel k filmu Psycho. Podrobně se v něm vypráví příběh Normana Batese. Proč je takový, jaký je. Jak vypadal jeho život v Bates Motelu. Co všechno provedl, když byl mladý. Koho miloval a nenáviděl. A především - jaký byl doopravdy jeho (zvrácený) vztah s matkou. Hlavní roli hraje naprosto skvěle Freddie Highmore (Karlík a továrna na čokoládu). Musím přiznat, že já se u seriálu ani nebojím, jako mi spíš běhá po zádech mráz z toho, jak se děj během pár sekund vždy naprosto převrátí, a jak divně divný Norman je. 

Strašně doufám, že si některý ze seriálů třeba opravdu pustíte, protože mě vážně baví, je s vámi sdílet. U všeho jsem vám dala i odkaz na trailery, takže se můžete mrknout i na to. A na co rádi koukáte vy? Taky vás dokáže dobrý film nebo seriál tak ovládnout, nebo jsem to jen já?
K.

7 komentářů:

  1. Na Bates motel se chystám a pak se ještě chystám číst Psycho Sanatorium - ať teda držím téma.:D
    Blog na zabití

    OdpovědětVymazat
  2. Ja momentálne hrozne fičím na Teen Wolf a verím že Riverdale bude tiež niečo podobné, aj ked tam asi nebudú príšery. :) ĎAkujem za tipy!

    ORLLING

    OdpovědětVymazat
  3. Ten první mě zaujal, tak až dokoukám Arrow tak se na to asi začnu dívat :)

    OdpovědětVymazat
  4. Priznám sa že som skôr filmový nadšenec než seriáloví. Vždy ma odradí ten veľký počet epizód pretože nie všetky seriály sú tak kvalitne urobené a už sa to potom len zamotáva a zamotáva. Ale celkom dosť ma zaujal ten druhý seriál. Hlavne keď si spomenula sarkazmus!!

    SASHA´S LIFE

    OdpovědětVymazat
  5. Přesně takovéto články mám ráda :) O Riverdale jsem už slyšela a zatím pokaždé jen v tom dobrém, i mě osobně seriál zaujal, takže se na něj určitě co nejdřív podívám :) A Series of Unfortunate Events jsem viděla, ale bohužel to mě moc nenadchlo, i když všechny věci, které jsi zmínila mám ráda, tohle nebyl můj šálek kávy.. A Bates Motel už mi byl několikrát doporučován a taky si ho musím konečně pustit, na ten se opravdu těším, tak snad mě nezklame :)

    Za mě doporučuju seriál Freaks & Geeks, který jsem zrovna dokoukala, opravdu skvělý seriál, i když má bohužel jen jednu řadu.. ale i ta stojí za zhlédnutí :)

    OdpovědětVymazat
  6. Díky za tipy, seriál který sleduji už pár let teď končí, tak ho musím něčím nahradit. :)
    Měj se v lásce,
    Janet S. ( http://janetsonrisa.blogspot.com/ )

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuji za super tipy - zní to všechno fakt super! Na Bates motel jsem slyšela samý dobrý ohlasy, tak už se nemůžu dočkat - jen teď "trochu nestíhám"!! :D :D a ani kofein už mě nezachrání... jak lehnu na záda, jsem mrtvá. :P Asi už jsem imunní...

    OdpovědětVymazat