12. 4. 2017

Places to go

Ne vždycky je čas. Místo. Vhodná situace. Naše životy jsou nastavené tak, že se tak či onak posouváme od jednoho úkolu k jinému. Vidím to sama na sobě (a svých to do listech). Přijdu domů, učím se, uklidím si, cvičím, jdu do práce, čtu si - hezky si odškrtám všechny položky, které mě ten den čekaly. A úplně stejně to funguje na vyšší úrovni. Maturita. Přijímačky. Vysoká. Práce. První samostatné bydlení. Vztah. Rodina. Mám pokračovat? Když si každý den dokončím svůj to do list, jsem šťastná. To proto, že dělám věci, které mě nesmírně baví.
Co když ale takhle jednou škrtnu a zjistím, že už mě nečeká žádný další úkol?
Co pak?

http://head-up-baby.blogspot.cz/2016/12/me-at-age-18.html#more
Abych trochu zmírnila ten dramatický úvod, vysvětlím vám přesněji o co mi jde. Tímhle článkem vám chci předat dvě důležité věci, na které by nikdo z nás neměl zapomínat. Obě dvě totiž stojí za to.



Tak za prvé:

  •  Jak jsem už zmínila. Dělám to, co mě baví. Nikdy bych se nemohla do ničeho nutit. A vím, že tenhle blog čtou samí úžasní lidé, kteří už si toho taky spoustu uvědomili. Ale prosím vás - na kolenou prosím - nechoďte na vysokou jen kvůli očekávání ostatních. Protože to chce rodič. Nebo je to zvykem. Neberte práci jen tak, pro peníze. A pokud je potřebujete, tak si v té práci najděte aspoň něco maličkého, co vás baví. Zkuste najít cestu. Ale tu svou. Ne cizí.


  • Chovejte se tak, jako by nezáleželo na penězích. Dělejte věci proto, že to přesně tak niterně chcete. Najděte si vyšší smysl. Něco, co je silnější než všechno ostatní. A ano vím, že se mi to mluví, když jsem zatím nemusela nikdy bydlet sama, platit účty apod. Věřte mi, uvědomuji si to moc dobře. Ale stejně si za tím budu stát. 


Za druhé:
  • Žijte. Ale opravdu. Nemá smysl pořád na něco jen čekat, šetřit, odkládat nebo nad něčím dumat. Pokud to neohrožuje vás nebo ostatní, udělejte to. Choďte víc pěšky. Tančete. Zpívejte. Smějte se. Vychutnejte si dobré jídlo. Oslovte cizí lidi na ulici. Zamilujte se do kávy (aspoň dvakrát). Objevujte nová místa.


Tenhle článek vznikl právě na základě objevení nové kavárny (proto ten titulek), přemíry kávy, přílišného myšlení a mírného deficitu spánku. To ale neznamená, že ho nemáte brát vážně. Podle mých instrukcí byl napsán velice spontánně. Ale i přesto má něco do sebe. Alespoň doufám. Dejte mi vědět.
P.S. kavárna se jmenuje Monogram a najdete ji jen pár kroků od Hlavního nádraží v Brně :)
K.

11 komentářů:

  1. To je skvely clanek. Skvele napsany, doplneny krasnymi fotkami. S tvymi myslenkami naprosto souhlasim!

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný článek, který předává nějakou myšlenku. Sice si ráda přečtu takové ty "prázdné" módní články, ale je fajn si občas přečíst něco, co člověku dá něco víc. :) btw Nádherné fotky!
    vanilková Cath

    OdpovědětVymazat
  3. Úplne s tebou súhlasím. Tiež nedokážem robiť niečo, čo ma nebaví a nevidím v tom žiadnu perspektívu... skúsila som to, a nozaj to nejde. Dôležité je. uvedomiť si to a zmeniť to. :) xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  4. Jakobys mi mluvila z duše, hezky napsané :)

    OdpovědětVymazat
  5. milujem takéto články ♥ Vďaka za ne :)

    Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  6. Tak...
    PS: Krásne fotky a nechápem, že som vás objavila až dnes :)

    Flung out of space

    OdpovědětVymazat
  7. Tvoje slová sú ako perly!! Prekarásne si to napísala. Úplne s tebou súhlasím
    MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
  8. Úžasný článek. Doopravdy nemal smysl na nic čekat, nejlepší doba na to, abychom začali, ať už s čímkoliv, je právě teď.

    AESTHETICxKAT

    OdpovědětVymazat
  9. Boží článek!
    Máš úplnou pravdu! Žijme teď a tady! Přítomnost nám už nikdo nikdy nevrátí. Jestli se ta věta dá pochopit. :D

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Moc dobrý článek. Skvělé myšlenky, s kterými souhlasím :)

    OdpovědětVymazat