2. 7. 2017

Change.

Konečně volno. Žádná škola, žádné zkoušení, žádní učitelé... Jenu věc ale musím uznat: třeťák byl zatím nejlepší školní rok (i když i nejnáročnější). Hrozně moc věcí se změnilo, ale já si troufám říct, že k lepšímu. Rozhodně nebudu tvrdit, že jsem se celý školní rok jen radovala a usmívala, to určitě není pravda. Ale mám pocit, že mě posledních 10 měsíců neskutečně posunulo v životě. Zažila jsem toho opravdu hodně, a to především během druhého pololetí, které uběhlo jako voda, a navíc jsem si i pár věcí uvědomila. A právě o ty věci bych se s vámi ráda podělila.

http://head-up-baby.blogspot.cz/2016/12/me-at-age-18.html#more
Pokud máte pocit, že nejste tam, kde chcete být a nejste tím, kým chcete být, soustřeďtě se sami na sebe, věnujte se tomu, co vás baví a buďtě sami sebou (ano, je to tu zase). I když to někdy může být trochu osamělé (ne všichni vás dokáží pochopit), po nějaké době zjistíte, že se dostáváte tam, kam patříte a navíc začnete potkávat lidi, kteří myslí podobně a kteří vás chápou.
Já se rozhodla tímto řídit, a popravdě, je to jedno z nejlepších rozhodnutí, které jsem kdy udělala. Protože teď mám kolem sebe lidi, které bych nevyměnila za nic na světě a i když pořád nejsem taková, jaká bych chtěla být, tak jsem tomu člověku rozhodně blíž než před pár měsíci.


Nebojte se ztrácet přátele. Někdy si prostě můžete přestat rozumět i s člověkem, který byl donedávna vaším nejlepším kamarádem. To se prostě stává. A i když je to smutné, občas to vede k tomu, že získáte nové a lepší přátele, a to za to stojí.


Zkuste být víc sami. Věnujte se sami sobě. Nebojte se si zajít sami na kafe nebo do kina. Poznejte sami sebe a zjistěte, co vás baví. Vy sami jste ten jeden člověk, který vás nikdy neopustí, takže poznat a zamilovat si tohoto člověka, rozhodně není na škodu.


Zkoušejte nové věci. Od drobností jako je návštěva nové kavárny, po něco většího, jako například šestidenní výlet do Tater. (Ano, já alergik a člověk, který nemá problém zůstat celý den doma a nic nedělat, jsem se rozhodla jet na školní sportovní kurz do Tater. A těch výšlapů na vrcholky hor nelituji ani náhodou.)


Nezáleží na tom, že děláte chyby, ale na tom jak se z nich poučíte. Ne vždy se vám bude dařit, ale na tom nesejde. Záleží na tom, že se nevzdáte a pokračujete dál.


Na tomhle pořád ještě pracuji: nepřemýšlet tak moc. Někdy je potřeba vypnout a pokud jste z něčeho šťastní, tak si za tím jděte, a užívejte si to, dokud to trvá.

Jak si užíváte léto? Je něco, co jste si v poslední době uvědomili? 
Omlouvám se, pokud je kvalita fotek trochu horší - v Tatrách jsem fotila na mobil.
T.

5 komentářů:

  1. súhlasím tretí ročník bol aj pre mňa veľmi mind opening :) a presne o tom čo som si v poslednej dobe uvedomila mám teraz aj v novom článku haha :D
    Ivana xx

    OdpovědětVymazat
  2. Krásny článok. Ja som práce dokončila pre mňa najťažší ročník na gympli a to druhý. Tretí vraj má byť už ľahší. Vraj,ale tak dúfam v to. A väčšinu vecí som si uvedomila aj ja a som rada, že som vďaka tomu iný človek. :)

    ORLLING

    OdpovědětVymazat
  3. Krásny článok. Budúci rok idem do tretiaku. Dúfam, že aj môj bude taký prelomový a že sa veci zmenia. Už zúfalo túžim po zmnene. Uvidíme aké to bude ale teším sa.
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
  4. Krásne napísaný článok a tie fotky! :) Naozaj krása :)

    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  5. To je krásný článek. Mně to trvalo doopravdy dlouho se zbavit těch lidí, který člověk určitě v životě nepotřebuje. A nepřemýšlet tolik? Za chvilku mi bude táhnout na třicet a ještě jsem se toho nezbavila :D :)
    Ejnets in Lisboa

    OdpovědětVymazat