2. 8. 2017

My food diary

Tyhle články miluji nejen proto, že si připomenu a uvědomím, co jsem za poslední dobu jedla. Další důvod je ten, že se můžu znovu rozplývat nad tím, co se mi povedlo upéct, uvařit nebo jednoduše hezky připravit. A to je ve většině případů snad všechno jídlo, protože vám sem určitě nebudu fotit svoje instantní nudle, toasty s Nutellou nebo každodenní jogurt s müsli. Takže pokud byste si náhodou chtěli začít nadávat, že třeba nejíte zdravě nebo svoje jídlo odbýváte, tak toho zase rychle nechte. Protože tohle je setina mého jídelníčku a přiznám se, že je často o dost hezčí než realita.

http://head-up-baby.blogspot.cz/2016/12/me-at-age-18.html#more




Tím nechci říct, že jídlo, které vidíte na těchhle fotkách jsem nejedla, nebo bylo připravené čistě pro blog. To ani náhodou. Ale třeba tuhle "hostinu" jsem připravila pro sebe a kamarádku, když u mě spala. Takže bylo jasné, že toho musím využít a vyfotit ji.


Poslední dobou mi totiž opět přijde, že se lidé až moc nechávají unášet fotkami, nebo čistě tím, co vidí na povrchu. Lidé závidí, když na Instastories svých kamarádů vidí, jak jdou večer tancovat a užívají si. Ale přitom vůbec neví, že se ten večer mohlo něco pokazit... A tak se trápí čistě proto, že je "zmanipulovalo" pár fotek.


Zkrátka jsem na to chtěla upozornit, alespoň prostřednictvím tohohle článku. Protože, jak jsem se na ně tak dívala, strašně se mi líbily, jak to dohromady hezky vypadá a je to vyfocené. A pak jsem si uvědomila, že jsou to fotky nasbírané za měsíc (možná i víc), a že vlastně ani realitu neodráží.


Nechci z toho dělat filozofický článek, když jste se původně jenom chtěli inspirovat hezkým jídlem a fotkami. Ale stojí za to se nad tím občas zamyslet a uvědomit si, jak na nás sociální sítě působí. Pokud byste na tohle téma chtěli samostatný článek, tak dejte vědět, protože mě poslední dobou docela zajímá. A pokud ne, tak si aspoň užijte ty fotky!
K.


13 komentářů:

  1. To o té manipulaci fotkami je pravda! Člověk vlastně vůbec neví, jaký má ta fotka příběh. I když musím říct, že jsem teď na instastories dávala video z jízdy na kole ve dvou, kdy já jsem seděla na rámu a byla to stejná švanda v reálu, jak ve videu :), ale to je jen příklad. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  2. Ako sa pozerám na tie fotky, tak začínam byť hladná :D

    OdpovědětVymazat
  3. wow tak toto sú samé mňamky :P všetko vyzerá strašne chutne :) a je super mať takto prehľad o tom, čo zješ :)

    OdpovědětVymazat
  4. Článek na podobné téma určitě ano! :) Samotné mi přijde, že nás sociální sítě ovlivňují až moc a hranice mezi reálným světem a online světem je čím dál tím tenčí a tenčí :/

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  5. To vypadá naprosto dokonale! Asi bych tě chtěla mít za kamarádku, abys mi někdy taky připravila takovou hostinu :D :)

    OdpovědětVymazat
  6. Instagram je už dlhé mesiace mojim obľúbeným social media, ale súhlasím - človek nevidí tú manipuláciu. Dívame sa na dokonalé fotky, perfektne naaranžované jedlo, trendy, zladené outfity, ale nikto nevidí realitu - no na druhú stranu, takto to robíme všetci. Zdieľame len to, na čo sme hrdí a čo sa nám páči - nie fotky z upršaných dní, kedy sme ani nevytiahli päty z postele.
    Každopádne - fotky sú úžasné, tiež som až dostala hlad :D ❤
    A STYLISH BEE // Facebook Page

    OdpovědětVymazat
  7. naprosto s tebou souhlasím. Už jen třeba syndrom FOMO je fenomén, který se objevil v poměrně nedávné době a právě kvůli sociálním sítím (hlavně Instagramu). Ale proč bychom měli na instagram zase házet nepěkné momentky, špatné události, fotky z částí života, které nejsou tak elegentní a sofistikované? Je prostě nutné si přiznat, že IG má zase ukazovat jen ty hezké stránky života, často i nepravdivé. Je prostě potřeba to mít na paměti, kdykoliv se ocitneme na téhle iluzorní stránce :D. Já s tím pořád sama dost bojuju, a přistihnu se, jak tiše závidím a přeju si, abych taky měla tak "doko" život, ale vlastně ho mám taky ☺. A tak to má být.

    OdpovědětVymazat
  8. Ano, na sociální sítě postujeme svůj dokonalý život a přitom proč? Na druhou stranu radši se podívám, jak si někdo užívá než jak si někdo stěžuje.
    Jinak doufám, že se neurazíš, ale těm fotkám bych příště dodala víc světla.

    OdpovědětVymazat
  9. Jak se tak koukám na ty fotky, hned si říkám, že bych si už měla udělat oběd:). Jinak článek na tohle téma by byl super:)

    http://windypinkstyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Sociální sítě nám strašně zkrelsují pohled na zkutečný a reálný život, zbytečně pak srovnáváme naše životy s životem lidí, které sledujeme na instagramu a přitom si vůbec neuvědomujeme, že oni tam dávají jen zlomek svého života a ještě tak aby to hezky vypadalo.
    Fotky jsou super, ještě že jsem po obědě :D
    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
  11. mmm, tak to sú teda dobroty! hne´d by som sa pustila do tých pohárov a palaciniek a ovocia! :).

    KEJMY ♥.

    OdpovědětVymazat
  12. Ty lívance a dort! Nicméně jsem ráda, že konečně někdo nasdílí i normální rohlík s máslem a vajíčkama třeba.. už mě moc nebaví ty přehnaný "fit" snídaně, kde musí mít chleba co nejvíc zrn, máslo musí být nějaké extra veganské, odtučněné, ghí a nebo žádné, protože to není paleo a vajíčka jsou dělaný asi na vzduchu, protože tuk je taky špatnej. Díky, že existujou normální lidi :D
    www.linheart.cz

    OdpovědětVymazat
  13. No nic, musím se jít najíst, mám při pohledu na ty fotky hlad. :D :D

    Já osobně preferuji ukazovat hezké věci ze života (těch špatných je tam venku dost a dost) a na to jsou sociální sítě jak dělané - a je potřeba k nim tak přistupovat a mít na paměti, že neodrážejí realitu ve svém celku...

    Ela

    OdpovědětVymazat