25. 11. 2017

Travel diary: Italy

Miluju cestování. Věta, kterou říkám až příliš často na to, že ve skutečnosti zas tak moc necestuji. Je to ovšem naprosto pravdivé tvrzení, o čemž jsem se sama před měsícem přesvědčila. Jela jsem totiž se školou na zájezd do Itálie (jelo asi jen 12 lidí). V Itálii jsem sice byla už několikrát, ale vždy jen u moře, takže když jsem zjistila, že mám možnost vidět za jeden týden Benátky, Florencii, Řím i Vatikán, nemohla jsem nejet.

http://head-up-baby.blogspot.cz/2016/12/me-at-age-18.html#more
V pondělí jsme odjeli busem do Prahy, ze které jsme letěli rovnou do Benátek, kde jsme strávili dvě noci a jeden celý den.
P. S. Benátky při západu slunce z letadla jsou naprosto kouzelné. 


Kromě krásných benátských uliček jsem se zatoulala i to naprosto dokonalého knihkupectví Alta Acqua Libreria. Stohy knih, keré byly poskládané nejen v policích a na zemi, ale například i ve vaně, staré plakáty a pohlednice, to vše zde můžete vidět. Pro milovnici knih jako já to bylo naprosto dokonalé místo.


Schody z knih? Proč ne. 


Naší druhou zastávkou byla Florencie, kam jsme se dostali vlakem. Na obrázcích můžete vidět katedrálu Santa Maria del Fiore, na kterou jsem se hrozně těšila. (A proto tam zrovna na dvou místech bylo lešení...)


Ponte Vecchio - most na kterém jsou domy. Kromě toho, jsme navštívili např. i galerii Uffizi, zahrady Boboli nebo San Lorenzo a hromadu krásných uliček (jak jinak).


Poslední den jsme pozorovali západ slunce nad Florencii. Popravdě se mi Florencie ze všech měst líbila nejvíc. Je to naprosto kouzelné město a rozhodně se tam chci jednoho dne vrátit.


Z Florencie jsme jeli autobusem rovnou do Říma. Colosseum viděl na fotkách už asi každý, ale musím říct, že vidět ho naživo s takhle dramaticky zataženou oblouhou stálo za to.
Zajímavost: Před Colosseem stojí socha granátového jablka (???), což má hned dva následky. Zaprvé je nemožné stavbu pořádně vyfotit (vršek jablka jde vidět i na téhle fotce). A zadruhé se někteří turisti nadšeně fotili i u jablka...


Kromě hromady nádherných památek, můžete v ulicích Říma narazit i na zajímavý street art.


Kromě baziliky sv. Petra jsme ve Vatikánu navštívili i Vatikánská muzea. Nic jsme za ně sice neplatili, protože poslední neděli v měsíci je vstup vždy zdarma, cenou za to ovšem bylo dvouhodinové čekání v obrovské frontě. Ale to, že jsem na vlastí oči spatřila Laokoóna a Sixtinskou kapli, mi za to stálo.
Abych vysvětlila, proč jsem tak okouzlená nějakou sochou: chci maturovat z dějin umění a vidět některé sochy, obrazy a stavby naživo bylo naprosto kouzelné. Takže zatímco se jedna moje kamarádka rozplývala nad italským jídlem (není se čemu divit, je to Itálie), já jsem vypískla radostí skoro pokaždé, když jsem uviděla nějakou pěknou stavbu nebo obraz.

Jedinou nevýhodou byli samozřejmě turisti. Obzvlášť v Římě to byl extrém, ale není se čemu divit, a i přes to stál zájezd za to. Také se omlouvám za ne úplně kvalitní fotky, neměla jsem s sebou foťák, a tak jsem používala jen mobil (i proto tady nemám některé známé památky, jako Španělské schody a podobně - fotky se prostě moc nepovedly. Ale hlavní jsou vzpomínky a těch mám víc než dost. :)
Byli jste někdy v těchto městech? Jestli ne, chcete se tam někdy podívat? Kde jste naposledy byli Vy?
T.

9 komentářů:

  1. Itálie je jedna z mých vysněných destinací, tak snad se tam taky podívám :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotky! já jsem v Itálii navštívila jen Benátky, ale ty jsi mě nalákala k dalšímu cestování. Naposledy jsem strávila léto v Portugalsku :) BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  3. Taliansko je krásne, už som mala možnosť ho pár krát navštíviť a kľudne by sm šla zas ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  4. Krásný článek! Sama jsem v Itálii byla už šestkrát a absolutně to tam zbožňuji. Ať už tamější lidi, zvyky, nebo celou tu atmosféru. Mise: Milujme <3

    OdpovědětVymazat
  5. Itálii miluju ❤ hrozně bych se chtěla podívat do Benátek, ale Řím, Florencie a taková ta malá městečka jsou kouzelná!!

    OdpovědětVymazat
  6. Bozi! Presne takovej roadtrip po Italii planuju uz par let. Hlavne se chci hrozne vratit do Benatek <3

    TMA

    OdpovědětVymazat
  7. V Itálii jsem byla několikrát, ale nikdy ne v těchto městech, což chci určitě napravit a z těch fotek jak jsou dokonalý bych tam jela ihned!!:) Fakt krásné fotky! :)
    Já momentálně byla naposledy v Bratislavě na otočku :D, ale letos se ještě chystáme do Drážďan, takže jsem spíš zvědavá, kam pojedu příští rok:)

    http://shardofdreams.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to je nádhera :) Takovýto výlet se školou ti můžu jedině závidět :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  9. ó, Taliansko... dávno som tam nebola a veľmi ho túžim zas navštíviť!
    je vidieť, že si si to tam poriadne užila, nakoľko fotky vravia za všetko a sú krásne! ♥.

    THE WORLD BY KEJMY | CHRISTMAS GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat