15. 4. 2018

Brno: Kam na kafe? II.

V minulém článku jsem vám představila některá z míst, kam ráda zavítám, schovám se někde s černou kávu a užívám si to, co miluju na světě nejvíc - zkrátka kavárenskou atmosféru. Bety nedávno psala o cestování, a jak ho miluje. Přesně tak se cítím, když vyrážím po Brně na nová místa, objevuju a pomyslně se přenáším někam jinam. Moje snění vždy přeruší až silná vůně tmavé kávy linoucí se z otvírajících se dveří kavárny.


http://koutsveta.blogspot.cz/2018/04/moje-myslenky-v-citatech.html#more
Záměrně jsem vybrala obě kavárny blízko Hlavního nádraží. Stačí jít rovně po Masarykově ulici, jako byste šli na Náměstí Svobody. Ale hned u McDonaldu zabočte doleva na Kapucínské náměstí. To je takové doupě hned několika kaváren. Dohromady je jich tam asi pět…




Monogram je poměrně nová a dost maličkatá kavárna. Počítejte s trošku vyššími cenami - jednak kvůli tomu, jak je podnik malý a taky kvůli kvalitě kávy. Musím uznat, že i kdybyste nechtěli, tak zkrátka poznáte, že má ten nápoj něco do sebe. Nejvíc miluju sledovat baristy při práci a musím říct, že tady si s přípravou obsluha doopravdy vyhraje. Kavárna se dá asi nazvat hipsterskou, i když mě napadne stejně jenom jedno slovo: útulná. A to především kvůli nábytku, který mi připomíná můj druhý domov. Ikeu.


Druhá kavárna je na náměstí o něco výše než Monogram. Jmenuje se Café Pilát, podle svého majitele. Pokud jste milovníci designu, tak jí okamžitě propadnete. Všude na stěnách jsou tapety různých ptáčků a rostlin. Dokonce mají i dvě malé andulky. Můžete se tam i najíst (přičemž jídlo vaří docela vyhlášené), nebo si dát jenom kafe či čaj. Ten musím doporučit, protože když si objednáte jednu konvičku, vystačí bohatě pro dva a pomalu ještě nebudete moct. Největší poklad tohohle místa jsou ale dvě sedačková místa, kde si můžete natáhnout nohy, opřít se, zakrýt dekou a usrkávat něco teplého ze stolečku, který je připevněný před vámi. Dokonalé místo, kde si počkat na vlak, nebo začít výlet v Brně, co myslíte?



Přikládám opět mapu se svými oblíbenými místy, abyste je našli, až vyrazíte do Brna. Všimněte si, že už to beru jako samozřejmost… A jak by ne? Brno za to stojí!

K.

7 komentářů:

  1. Jee to je super, taky moc ráda objevuju nové kavárny a na kvalitní kávě si fakt potrpím :) Třeba někdy pojedu do Brna a budu moci kavárny navštívit.

    Praguetales

    OdpovědětVymazat
  2. Jééj keď pôjdem do Brna určite sa zastavím! :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  3. Tyjo super, to Brna to mám jen chvíli a už kolikrát jsem přemýšlela, kam by se tam dalo jít na kafe, když nechci nutně do Starbucks :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
  4. Opäť článok ukladám medzi záložky ❤ Obe kaviarne vyzerajú úžasne a útulne, tak dúfam, že sa mi ich koncom roka podarí navštíviť!
    A STYLISH BEE // Facebook Page

    OdpovědětVymazat
  5. Moc hezký článek, Brno mám sice z ruky, ale na výlet se tam určitě pojedu v létě podívat nebo do blízkého okolí, tak je dobré vědět, kam na kafe. Já jsem totiž hroznej kafoholik. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Super. Až pôjdem do Brna, tak určite sa v jednej kaviarni zastavím :-)

    Suesanqa

    OdpovědětVymazat
  7. Jojo, také se moc těším až se podívám do Brná do této kavárný. Nicméně je to hrozně složitý, protože co jsem tak četla ve zprávách , tak si myslím, že se jen tak brzy někam nepodíváme, ač v to velice doufám, mám veliký strach :-( Možná to chce tolik nečíst novinky a spíše se více soustředit na sebe a své okolí :-)

    OdpovědětVymazat