4. 7. 2016

Travel diary: Croatia

Konečně. Ano konečně můžu říct, že jsou prázdniny. Ani netušíte, jaká je to pro mě úleva. Tento školní rok byl opravdu těžký a jsem ráda, že už skončil. Teď mám dva měsíce na to, abych si odpočinula a připravila se na třeťák, který je prý ještě horší. No, mám se na co těšit. Ani se mi nechce věřit, že už půjdu do třeťáku. Čas vážně strašně rychle utíká. A proto bychom si ho měli pořádně užívat. Já jsem si minulý týden užívala v Chorvatsku, kam jsem jela na dovolenou s rodiči. Byl to vážně skvělý týden a snědla jsem tolik zmrzliny, až se za to stydím. Samozřejmě, že jsem si s sebou vzala foťák, abych si tu zmrzlinu mohla vyfotit a dát na Instagram. Ale nefotila jsem jenom zmrzlinu, mám z Chorvatska spoustu dalších fotek, které vám dneska ukážu.



U moře jsou prostě ty nejkrásnější západy slunce!
http://head-up-baby.blogspot.cz/2015/10/do-what-you-love-love-what-you-do.html#more


V Chorvatsku jsme s sebou měli i naše dva psy, kteří se koupali snad víc než já.


Když jsem byli u moře, hrozně jsem si oblíbila tyhle náušnice. Mám je ze stránky Juvelora, které nám je po domluvě zaslala. Nevěděla jsem, co čekat, ale jsou opravdu krásné, na léto naprosto ideální a myslím si, že mi i docela sluší. A to je už co říct, protože mě nesluší v podstatě žádné náušnice. Navíc mi přišly v naprosto dokonalé krabičce a krásně zabalené, takže určitě doporučuji. 


Poslední měsíce jsem jedla opravu zdravě. Ale tento týden jsem se o to ani nesnažila, protože to absolutně nemělo smysl. Nikdy bych nemohla odolat nejlepším chorvatskému jídlu a zmrzlině. Ale ty hranolky jsem nejedla, vážně. Přísahám. Až tak moc jsem se neodvázala. 



Většinu dní jsem trávila koupáním a čtením. Teda vlastně hlavně čtením. A jedna z knížek, které jsem přečetla se jmenovala Vyhnání Gerty Schnirch od Kateřiny Tučkové. Jestli jste ji ještě nečetli, určitě vám ji doporučuju, protože je to jedna z nejhezčích knížek, co jsem kdy četla. Je sice smutná, ale strašně zajímavá a někdy až děsivá. Nepochopíte, čeho jsou lidé schopni. 


Na Rabu je hrozně krásné a staré centrum města. Je tam spousta malých úzkých uliček a náměstíček.


Každé ráno snídám jogurt s ovocem. A to jsem dodržovala i na dovolené, protože v Chorvatsku mají snad to nejlepší ovoce ne světě. Nejradši mám meloun. Mohla bych ho jíst zkrátka pořád. 


Už do mala jezdím na ostrov Rab a tam mají takovou místní specialitu, které se jmenuje Rabska torta. Je to takový koláč, většinou zatočený dokola a je to ta nejlepší věc na světě. Jestli na Rab pojedete, rozhodně si tuhle dobrotu musíte dát. 


Jeden den jsem jeli na výlet lodí a navštívili jsme ostrov, kde dřív bývalo vězení. Působí to tam dost depresivně, ale jsou tam krásné pláže a útesy.  A hlavně jsou tam rozbořené budovy a ty já miluju!


V místní drogerii jsem si koupila tenhle olej na opalování a hned jsem si ho zamilovala.  A dokonce jsem se snad poprvé v životě trošku opálila (a nespálila!)


Rackové k moři zkrátka patří. Jen tak mimochodem, když jsem fotila tuhle fotku, málem jsem vypadala z lodi do moře. Ano, jsem šikovná!

Doufám, že se vám dnešní článek líbil. S cestováním jsem pro tyto prázdniny ještě rozhodně neskončila. Zrovna teď se balím do Norska, kam jedu s babičkou skoro na dva týdny a hrozně se tam těším. Nebojte, beru si s sebou foťák, takže článek určitě bude. Mějte se krásně a užívejte si prázdniny!
Kam se letos chystáte na dovolenou vy? A jaké věci jsou pro vás u moře nezbytností?

B.

10 komentářů:

  1. Krásne fotky!! :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. Aa do Nórska by som moc chcela ísť. Všetko foť nech sa tam môžem dostať aspoň takto cez fotky. :) Inak otázka malá aký máš foťák? Si s ným spokojná?

    SASHA´S LIFE

    OdpovědětVymazat
  3. Moc hezký článek, já se do Chorvatska chystám za pár dní :)

    My little infinity

    OdpovědětVymazat
  4. Nádherné fotky. Chorvátsko zbožňujem a už budúci piatok idem aj ja :) Veľmi sa teším, pretože to prostredie je v každom meste kde som bola krásne :)
    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  5. Krásne fotky, muselo tam byť nádherne :) A náušnice vyzerajú taktiež super!

    Na mojom blogu práve prebieha letná Giveaway, budem veľmi rada, ak sa zapojíš! :)
    Hello, my name is Ev

    OdpovědětVymazat
  6. Fotky jsou překrásné, až mě mrzí, že letos do Chorvatska nejedeme.. Ale moc si užij Norsko, vždycky jsem se do této země chtěla podívat, tak se alespoň těším, až nám ukážeš všechny fotky! :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  7. krásný fotky! taky jedu do Chorvatska :3 jaký foťák máš?:)

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné fotky! Doufám, že taky ještě letos někam vyrazím :)
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
  9. My tento rok na dovolenku nejdeme, ale z minulej máme tiež krásne fotky. :) Západ a východ slnka nad morom je nádherný. ♥
    SweetSunshine

    OdpovědětVymazat