23. 10. 2016

Make time for things you love.

Proč se učitelé rozhodli nacpat všechny testy a úkoly do jednoho měsíce? A proč to musí být zrovna říjen? Tento podzimní měsíc je můj nejoblíbenější: krásné barvy, dýně, halloween, svíčky... Mohla bych pokračovat do nekonečna. Já se ale tetokrát rozhodla, že mě učení nezbrání v tom, abych si toto období užila co nejvíc. Takže se s vámi dneska podělím o několik věcí, které dokáží zlepšit i ten nejrušnější týden.

http://head-up-baby.blogspot.cz/2015/10/do-what-you-love-love-what-you-do.html#more
Vím, že žít v přítomnosti a nemyslet na minulost nebo budoucnost je důležité. Ale těšit se na lepší časy taky neuškodí. Zkuste si naplánovat víkend nebo nejbližsí prázdniny. Sepsat si, co budete dělat, až nebudete zavalení prací úplně stačí. (Aneb zase zmiňuji to do listy, seznamy apod. Což na tomto blogu není nic překvapujícího.)


Odpočinek. Není snadné se donutit myslet alespoň chvíli na něco jiného, než na všechny ty povinnosti, které na vás čekají, ale je to rozhodně důležité. Napustit si vanu, přečíst si před spaním jednu kapitolu z knížky nebo strávit pár minut na YouTube není zločin. (Rozhodně je to lepší než jít spát o půlnoci a nechat si zdát o kombinatorice.)


Udělejte si něčím radost. Občas je doopravdy lepší si říct fuck it a zajet si do IKEY, na dýňovou slavnost nebo si pochutnat na perníkových lívancích.
Včera jsme například zajely s mamkou a Kačkou do již zmíněného obchodu s nábytkem a věřte mi, že jejich zákusky a vánoční ozdoby zaženou veškeré pesimistické myšlenky.

Co pomáhá vám? Těšíte se na volno? Užíváte si ještě podzim nebo už přemýšlíte nad Vánocemi? Plánujete něco na Halloween?
Tak, a teď abych se šla řídit vlastními radami. :)
T.

15 komentářů:



  1. Jak já se na každý článek těším a tenhle mě opět nezklamal, úplně se vším souhlasím a doufám, že i díky těmhle tipům tu svojí podzimní depku konečně porazím :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  2. Naplno si užívam jeseň a pravdu povediac veľmi netúžim po Vianociach. Jeseň má krásne farby, ktoré nosím celoročne, lebo sú mojimi najobľúbenejšími. Predpokladám, že v škole budeme mať Halloween takže si asi pripravím nejakú masku a ešte sa teším na vyrezávanie tekvičiek. :)

    www.thefashiontwiins.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  3. Naplno si užívam jeseň a pravdu povediac veľmi netúžim po Vianociach. Jeseň má krásne farby, ktoré nosím celoročne, lebo sú mojimi najobľúbenejšími. Predpokladám, že v škole budeme mať Halloween takže si asi pripravím nejakú masku a ešte sa teším na vyrezávanie tekvičiek. :)

    www.thefashiontwiins.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  4. Mne sa jeseň páči a celkom si ju užívam. Horšie je to s tým nechutným počasím, už mi chýba slniečko. :)

    www.rebelliouslily.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  5. Ja už som Haloween oslávila tento piatok na party, takže to už mám ako tak za sebou:) A na volno sa teším, aspoň budem konečne dlhšie s priateľom a budem mať čas nafotiť veci na blog:) Ja si rada oddýchnem na káve s kamarátkami, pri dobrom seriály či knihe alebo len tak s priateľom cez víkendy:)

    Saja Frey blog

    OdpovědětVymazat
  6. Moc hezký článek. Teď mám zrovna takové celkem smutné období a taky si říkám, proč se to všechno muselo stát zrovna na podzim. Proč?! A nejvíc mě v těchto chvílích podporuje kamarádka, která mě vždy naladí na dobrou náladu. ♥
    lalymylifestyle.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Úplně souhlasím! vždycky je potřeba si odpočinout, naplánovat si svůj den tak, aby byl co nejlepší :). BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  8. Skvelý motivačný článok!:) už len ten nadpis! :) máš pravdu, že od tej hrôzy si treba často odpočinúť. Knihy sú môj must-have a takisto cvičenie :) nad vianocami už pomaly premýšlam a na halloween sa tiež teším, ako sa zmaľujem! :D
    ORLLING

    OdpovědětVymazat
  9. Krásný článek a skvělé tipy, zkrátka opět krásný motivační článek. ♥

    theheartissue.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  10. Krásný článek, pěkné fotky. :) Podzim mám taky ráda, je to úžasné období. ♥
    Ps. Přidávám se k pravidelným čtenářům, blog mě zaujal. :)
    CATHERINE SVB

    OdpovědětVymazat
  11. Tiež mám pocit, že všetky písomky chcú vopchať do jedného mesiaca. Čo mesiaca, podľa mňa aj týždňa. Nech je toho čo najviac naraz :D Vybrala si naozaj veci, ktoré dokážu spríjemniť aj takéto rušné obdobie.
    Koláče z IKEY úplne zbožňujem ♥
    CAROLINE

    OdpovědětVymazat
  12. Moc se mi líbí ta fotka s polštářem a dýní:-)

    OdpovědětVymazat