10. 2. 2017

Fashion Favourites III.

Tenhle typ článku píšu už po třetí. Baví mě reagovat na to, co se mi poslední dobou líbí a předat vám tím i inspiraci. Většinou jde o běžné kousky oblečení. Tentokrát jsem se ale rozhodla, že to trochu pozměním. Článek jsem si chystala už před týdnem, kdy bylo tohle téma více aktuální, ale myslím, že to ničemu nevadí. Na konci ledna proběhly přehlídky haute couture a já jsem je nadšeně sledovala. Tahle vyšší móda se mi strašně líbí, přijde mi nádherná, a i když může někdo nesouhlasit, i dost inspirativní. A protože jsem letos přehlídky sledovala asi nejpozorněji, rozhodla jsem se vám ukázat, jaké šaty se mi líbily nejvíce.

http://head-up-baby.blogspot.cz/2016/12/me-at-age-18.html#more
Hned ze začátku vám ukáži asi ty nejvíce pohádkové modely. Přehlídka Ralph and Russo se mi snad líbila opravdu nejvíce. A to hlavně kvůli širokým a nadýchaným sukním jako pro princeznu (první obrázek), ale i díky těm krásný šatům, které mi zase sedí na nějakou vílu. Zaujalo mě, že se už docela hodně dlouho drží trend průhledných šatů s ornamenty nebo potisky (třeba v poslední kolekci prêt-à-porter od Diora), což mi ale vůbec nevadí. Když mají totiž tyhle šaty ještě rozparek a kapsy, tak mě naprosto dostanou.



Všichni víme, že miluji černou, takže ještě výběr v téhle barvě ze stejné kolekce jsem si neodpustila. Šaty na mě působí úžasně dramaticky a umím si je představit na nějaké premiéře, zkrátka na červeném koberci. U posledních šatů mě zaujala úzká silueta, která je rozbitá tou tmavou vlečkou vzadu. Ještě mě na přehlídce dostaly ty paruky - když jsem se dívala na záznam, tak to bylo až skoro děsivé, jak všechny ty modelky vypadaly stejně!


  Diora bych si odpustit nemohla, to je jasné. Pokud se o módu zajímáte trochu více, pak vám určitě neuniklo, že má tenhle módní dům nového návrháře - Marii Grazii Chiuri. Její první přehlídku jsem si naprosto zamilovala, a tak jsem dost nadšeně čekala i na tu haute couture. Bohužel mě zaujala trochu méně, ale i tak jsem si našla své oblíbence. Moc se mi líbilo téma, které bylo taky jako z pohádky. Uprostřed sálu byl obrovský strom, ze kterého visely různé dekorace. Modelky chodily po umělé trávě a odkazy na záhady (třeba tarotové karty) a tajemno byly znát. Spousta lidí byla toho názoru, že tu nejsou tolik znát diorovské prvky, ale mně to tak nepřišlo. Klasickou A linii vidíme skoro na každém modelu a i bar jacket se dočkala další obnovy, takže já jsem spokojená.


Můj další oblíbenec je Valentino, u kterého jsem se zamilovala hlavně do tělových odstínů a (opět) poloprůhledných modelů. I když jsem si nemohla odpustit sem dát i kouzelné červené a růžové šaty, které jsou úplně perfektní inspirace pro nadcházející Valentýn. Maria Grazia předtím pracovala právě u Valentina a přišlo mi, že je v její kolekci pro Dior trochu znát, že se ještě od bývalého domu úplně neodpoutala. I tak jsou šaty ale opravdu nádherné a podle mě si je zamilují hlavně praví romantici.



Nakonec jsem udělala ještě trochu menší mix z přehlídek, kde bych si vybrala jen pár modelů. Úplně vlevo je Alberta Feretti a tyhle její šaty už nemůžou být více dokonalé. Černá barva a výstřih až do pasu, navíc ve spojení s červenou rtěnkou... co víc si přát? Hned vedle je model od Maisona Margiela, na který jsem dobrou chvíli koukala a snažila se pochopit, jak tohle někdo může vyrobit - ručně! To je pro mě opravdové umění. A poslední dvě fotky jsou z přehlídky Elsy Schiaparelli, kde jsem si zamilovala u obleku to propojení červené a u šatů vysoký pas a (znovu!) průhlednější vršek.

Doufám, že vás článek bavil, vím, že je to zase trochu něco jiného. Ale říkala jsem si, že pokud jsou tu stejné módu milující duše, tak to za to stojí. Tak pokud byste chtěli něco podobného častěji, dejte vědět. Já budu všechny přehlídky určitě sledovat i nadále! 
P.S. jinak, všechny fotky jsou z webu Vogue, pokud se chcete podívat na další looky, koukněte tam, mají tam opravdu všechno
K.

10 komentářů:

  1. Z tejto ponuky sa mi najviac páči Ralph and Russo :)
    ja prehliadky veľmi nesledujem, len anjelikov od Viktorky, takže takýto typ článku si rada pozriem :)
    World of Nicol | Narodeninová giveaway

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezké a zajímavé modely, které jsou navíc nositelné ;) nevím ani, který je nejhezčí.

    Kačka ze SISTERSHOODS

    OdpovědětVymazat
  3. Miluji přehlídky společenských šatů a všechny jsou naprosto nádherné ♥ Já osobně mám ráda návrháře Zuhaira Murada nebo Elie Saab :) Jsou prostě nejlepší.

    Měj se v lásce,¨
    Janet S. ( http://janetsonrisa.blogspot.com/ )

    OdpovědětVymazat
  4. Já se naprosto zamilovala do většiny šatů.. neskutečná nádhera! :) Skvělý článek, víc takových :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  5. Tie šaty sú bomba :O Krásny článok :))
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  6. fakt úžasný nápad! všechny šaty jsou nádherné (i když přiznávám, že na takovéhle věci nejsem, ovšem tyhle jsou vskutku krásné)

    OdpovědětVymazat
  7. Niektoré tie šaty sú prenádherné, mať ich na sebe - cítim sa naozaj ako princezná. Ja módu až tak nesledujem, takže budem rada, keď si aspoň prostredníctvom takýchto článkov rozšírim obzory. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Opravdu moc krásné šaty, velice zajímavý článek.

    OdpovědětVymazat