7. 10. 2017

October bullet journal ideas

 Na začátku září mě vždy čeká velké rozhodnutí: Jaký deníček si koupím na tento školní rok? Obyčejný malý bloček, školní diář nebo nějaký normální blok? Ano, dobře, asi celou situaci trochu dramatizuji, ale pro mě je to opravdu těžká volba. Většinou jsem si vystačila s malými deničky, do kterých jsem si zapisovala všechny testy a domácí úkoly. Problém ale byl, že všechny to do listy a další seznamy jsem měla v jiných sešitcích, a pak to byl trochu zmatek. Proto jsem se letos rozhodla vše víc sjednotit. A vzhledem k tomu, že Kačka začala využívat systém bullet journal, a mně se nápad taky zalíbil, rozhodla jsem se, že to zkusím. Dneska se s vámi podělím o to, jak jsem si svůj diář zařídila a vyzdobila na říjen.

http://head-up-baby.blogspot.cz/2016/12/me-at-age-18.html#more
Protože jsem si nebyla jistá, jak dlouho mě bude všechno to plánování a zdobení bavit, nechtěla jsem investovat do dražších deníků jako např. Moleskine nebo Leuchtturm1917. Nakonec jsem se tedy spokojila s obyčejným deníkem za 40 Kč. Problém ale byl, že se mi nelíbil jeho obal. Proto jsem si na něj vyrobila obal, který jsem polepila podzimními obrázky, a výsledek podle mě není vůbec špatný. (I když jsem obrázky nalepila dost špatně a dost často se odlepují, takže můžete vidět, že už jsou trochu ohnuté. Ale aspoň si obal můžu na zimu a jaro změnit.)


Další nevýhoudou levného diáře je, že má dost tenké stránky, a já jsem se rozhodla psát černou centropenkou, která se samozřejmě dost propíjí. I to jsem (jakž takž) vyřešila. Týden s daty mám vždy rozepsaný na jedné stránce, která je z druhé (propité strany) polepená obrázky, takže to není tolik vidět. Některé obrázky mám vytisklé a jiné jsem si nakreslila sama.


Kromě obrázků si na jednu stránku nalepím vždy kousky papírků (třeba ze starých deníčků), které popíšu citáty nebo všemi věcmi, které musím za daný týden stihnout. (Zde můžete vidět můj bývalý školní deníček, který se na konci roku už doslova rozpadal pod rukama.)


 Jak můžete vidět, centropenka se opravdu dost propíjí, ale mně osobně to až tak nevadí a aspoň mám další místo, které můžu zahltit citáty. (Jako by tapeta na počítači, nástěnka, Pinterest a ostatní deníčky nestačily.)


Bez obrázku dýně a podzimního citátu se v říjnu prostě neobejdu.


Nejvíc inspirace jsem samozřejmě čerpala z Youtube a Pinterestu...


Poslední týden v říjnu jedu do Itálie, takže všechny podzimní obrázky a týdenní to do listy šly stranou, a já se tématicky zaměřila na Itálii.


A výzdoba na Halloween. Co dodat... (To kafe v rohu asi nikoho nepřekvapuje, že?)

Jaký názor na bullet journal máte Vy? Taky jste blázni do deníčků nebo si vystačíte s mobilem? Jak si zatím užíváte podzim? 
Doufám, že se článek líbil. Mějte se krásně! Užívejte si podzimního počasí a teplých nápojů! :) 
T.

11 komentářů:

  1. Milujem takéto články - vždy ma to nakopne a mám chuť sadnúť si a plánovať môj bullet journal :D ❤
    A STYLISH BEE // Facebook Page // GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  2. To je tak nádherný bullet journal!
    Já osobně používám normální diář z papírnictví. Výběr je ale také vždycky důležitý, většinou ale vybírám strašně dlouho (od září do prosince), ale nakonec stejně vyberu to, co mě nejvíc zaujalo na první pohled. Vnitřní výzdobu ale nějak neřeším, většina stránek je jednoduše popsaná mými resty :) ale když mám někdy tvořivou náladu, tak si tam něco nakreslím. Ovšem na tvoření celého diáře tak trochu nemám nervy, protože s mým rozhodováním bych výzdobu diáře na týden, kdy jsou Vánoce, musela začít vymýšlet už teď :D
    jdusizasvym.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný diář a ty texty a nálepky jsou boží! Já používám jak elektronický, tak papírový a taky si tam píšu a lepím různé blbůstky. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  4. Jej krasne fotky! Ja som sa po tisíckach článkoch či videí o bullet journals konečne rozhodla že aj ja si chcem jeden založiť teraz len hľadám nejaký pekný journal ale asi to urobím ako ty a kúpim si niečo lacnejšie
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
  5. Nad bullet journal premýšľam už nejakú tú dobu, no cena toho "originálneho" ma vždy trochu odrádzala. :/ Tiež totižto neviem, ako dlho ma jeho tvorba bude baviť, avšak videá a články ako tento ma vždy trochu nakopnú. :) Teraz už len premýšľam, či začnem od novembra alebo až nového roka.
    Zápisky jednej Alžbetky

    OdpovědětVymazat
  6. Jéé, ty sis s tím krásně pohrála, je to perfektní! ♥

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  7. Veľmi pekné a inšpiratívne fotky, ako aj článok aj tie liitle quotes čo sú na fotkách ;))
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  8. Hezký článek, teď mě to nějak nakoplo k tomu něco podobného zkusit! :D jsi vážně šikovná

    OdpovědětVymazat
  9. Wow, honě hezký a inspirativní článek. Mám zase chuť si tvořit svůj bullet journal. Nejhorší na tom je, že jej krom toho, abych jej polepila, nijak zvlášť nevyužiju, protože už nemám skoro žádné povinnosti. No, možná to ale přeci jenom zkusím :)

    OdpovědětVymazat