2. 9. 2017

My bullet journal

Nápady. Myšlenky. Pocity. Plány. To vše se mi v hlavě každý den proplétá, až v ní mám jen jedno velké, zamotané nic. Pravděpodobně to tak má každý a také tenhle problém nejspíš řeší různými způsoby. Já si vybrala ten, který je pro mě nejtypičtější. Ptáte se čím?
Je kreativní.

http://head-up-baby.blogspot.cz/2016/12/me-at-age-18.html#more

Už jako mladší jsem milovala vyrábění. DIY videa nebo obrázky mi před očima běžely každý den a já pomalu nevěděla, s čím začít dřív. Postupně mě to ale opustilo, protože jsem neměla čas. A vlastně ani chuť.


Ale jak už jsem naznačila, kreativitu vdechuji spolu s každým nádechem a polykám při každém dalším hltu mé černé ranní kávy. A tak byla jen otázka času, kdy si zase něco podobného vymyslím.


O bullet journal už jsem slyšela víckrát, ale nikdy mě to nijak neoslovilo. Až jsem narazila na jednu vlogerku, která tuhle zábavu povýšila spíš na umění. A tak jsem to zkusila.


Jak už asi můžete sami říct, dost mě to chytlo. Možná až moc. Postupně se snažím nezaplňovat každé jedno volné místečko a spíš si deník jen tak lehce zdobit.


Baví mě to především proto, že si u toho opravdu odpočinu. Zkoušela jsem antistresové omalovánky, ale u nich jsem stejně byla pořád napjatá, protože jsem jenom čekala, kdy je pokazím. Tady i větší chyby můžete zalepit, přemalovat nebo přepsat.


Navíc to neskutečně pomáhá mé posedlosti plánováním, organizováním a psaním to do listů.


Zkrátka jsem si zase našla další "vášeň". Jsem zvědavá, jak dlouho mi to vydrží... Ale i to mě na tom baví. Znáte bullet journal? Máte taky takový, nebo se na něj teprve chystáte?

P.S. Některé zápisky jsem rozmazala, protože upřímně nevím, co všechno už jsem si tam psala a nechtělo se mi to jednotlivě zkoumat. Ne, že bych před vámi chtěla něco tajit. Ale znáte internet. 
K.

9 komentářů:

  1. To je naprosto parádní, vše vypadá moc hezky! Já jsem bullet journal neznala, musela jsem googlit :) Ale moc se mi ten nápad líbí. jÁj sme jako malá psala hodně ráda deníky, diářky, kde jsem si lepila fotky, samolepky, krelila jsem do toho.

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem si ho teď udělala v rámci zlepšení plánování článků na blog. Přijde mi to dost chytrý a mám tam hodně prostoru pro rozepisování, přepisování a škrtání :).
    V jeho uspořádání mi pomohlo video od Lily Pebbles.
    Karo
    http://inkpotstories.com/

    OdpovědětVymazat
  3. To je nádherný ♥ Sice moc nevím, co to bullet journal je, ale hned to jdu zjistit :) Já jsem taky taková tvořivá duše, ale tohle šlo zatím mimo mě. Musím to ale napravit :)
    jdusizasvym.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. máš ho krásny, naozaj klobúk dole :) veľmi si ma teraz inšpirovala si niečo podobné spraviť tiež ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  5. Tak ten je prekrásny! Úplne vás všetkých ktorý si vediete tieto denníky obdivujem. Ja na to nemám takú trpezlivosť. Ale čím viacej článkov o nich čítam tým viacej premýšľam nad jeho založením.
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
  6. to je krásne! tiež milujem DIY :) ja mám diár Doller a tiež sa dá krásne prispôsobiť, pri každej voľnej chvíľke si doň farbičkujem ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  7. milujem bullet journals a som totálne zamilovaná do videi a blogpostov o nich haha :D pred rokom som začala svoj prvý a odvtedy som sa celkom odsť posunula :) práve včera som začala úplne fresh a je to najlepšie odreagovanie a zaroven zorganizovanie absolútne všetkého! :D milujem!
    Ivana xx

    OdpovědětVymazat
  8. Nádhera :) Moc se mi tvůj deníček líbí, je vidět, že jsi naplno rozjela svoji kreativitu :) Taky by mě to bavilo :)

    OdpovědětVymazat
  9. Milujem bullet journal :D Stále však neviem nájsť setup, ktorý by mi plne vyhovoval, keďže na jednu stranu doň chcem dať všetok brain-dump a plne zapojiť kreativitu, aby vzniklo veľdielo ako tvoje, no na druhú chcem, aby bol prehľadný a minimalistický :D
    A konečne človek, ktorý sa nevie upokojiť pri antistresových omaľovánkach :D Tiež som ich skúšala, ale po jednom pokuse som im už nedala ďalšiu šancu, pretože som sa pri nich nevedela sústrediť na nič iné, než na to, aby som nezašla za čiaru :D

    A STYLISH BEE // Facebook Page

    OdpovědětVymazat